Τελευταία Νέα Τεχνολογία

Σωστή διατροφή για κύστη κόκκυγος, ραγάδα πρωκτού και αιμορροΐδες

Οι σχισμές, οι ραγάδες πρωκτού, οι αιμορροΐδες, η κύστη κόκκυγος στον πρωκτό, είναι μερικά από τα πιο συχνά προβλήματα, τα οποία προσφέρουν έντονη δυσφορία και σε αρκετές περιπτώσεις και πόνο. Για την αντιμετώπισή τους εκτός από την ιατρική μέθοδο υπάρχουν και πολλές φυσικές λύσεις, οι οποίες μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν πολύ θετικά την καθημερινότητά σας.

Από τα παραπάνω προβλήματα, μπορεί να επουλωθεί ένα μεγάλο μέρος, χωρίς να χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ο ασθενής. Με τη διατροφή ο ασθενής μπορεί να δει μία πολύ σημαντική βελτίωση, η οποία θα τον βοηθήσει τουλάχιστον ως προς τις κενώσεις, ώστε να μην προκαλείται έντονος πόνος.

Ποια τρόφιμα να αποφύγετε;

Τα τρόφιμα, τα οποία είναι πιθανό να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα είναι τα λιπαρά έτοιμα φαγητά, τα σνακ τύπου πατατάκια και γλυκά, τα τηγανιτά φαγητά κ.τ.λ.

Τα κατεψυγμένα κρέατα και γενικά όσες τροφές έχουν περάσει από πολύ επεξεργασία, θα πρέπει να αποφεύγονται. Από τη στιγμή που ο πόνος συνεχίζεται,μία ισορροπημένη διατροφή θα βοηθούσε πολύ και θα μπορούσε μάλιστα να αποτελεί και κανονική θεραπεία.

Τα συμπτώματα που υποδηλώνουν ότι υπάρχει πρόβλημα στον πρωκτό, είναι ο πόνος και ο κνησμός στην περιοχή του δακτυλίου. Κατά την αφόδευση ο πόνος μπορεί να διαρκεί έως και λίγες ώρες. Μπορεί να υπάρχει και μικρή απώλεια αίματος στα κόπρανα αλλά και κνησμός ιδίως σε χρόνια νοσήματα πρωκτού.

Η θεραπεία στιςαιμορροΐδεςγια παράδειγμα είναι είτε χειρουργική, είτε με laser, το οποίο μπορεί να προσφέρει μία οριστική θεραπεία. Ύστερα από μία ολοκληρωμένη εξέταση θα μπορέσετε να βρείτε με τη βοήθεια του πρωκτολόγου την στοχευμένη για εσάς θεραπεία.

Απόστολος Σταματιάδης

Ιωάννης Γκέγκες

Χειρουργοί Πρωκτολόγοι

proctology.gr

Σχετικά Άρθρα