Κοινωνία Τελευταία Νέα

ΣΧΟΛΕΙΑ- ΔΔΕ και ΠΗΓΑΣΟΣ ένωσαν τις δυνάμεις τους!!! Έστειλαν μήνυμα κατά της Σχολικής βίας

Podilata phgasos

Με πανηγυρικό τρόπο και μεγάλη συμμετοχή ξεκίνησαν οι Ποδηλατο-δράσεις της νέας σαιζόν 2014, καθώς η Δευτεροβάθμια δ/νση Ν. Ξάνθης, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής και ο Ποδηλατικός σύλλογος «ο ΠΗΓΑΣΟΣ», συνεργάστηκαν και πραγματοποίησαν κοινή δράση στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού.

Το ραντεβού ήταν στην κ. πλατεία Ξάνθης, από όπου ξεκίνησαν περισσότεροι από 100 ποδηλάτες σφυρίζοντας και στέλνοντας κοινωνικό μήνυμα και την ευαισθησία τους για ένα ειρηνικό και δημοκρατικό σχολείο. Οι φορείς της ΔΔΕ φρόντισαν για την ευθύνη μετακίνησης και συμμετοχής των μαθητών, ενώ η Τροχαία της πόλης προσέφερε την πολύτιμη συμπαράστασή της στο δρομολόγιο που ακολούθησε η Ποδηλατο-πορεία.

Η Βιβή Ρωμανίδου εκπροσωπώντας τους ποδηλάτες εξέφρασε την διάθεση του ΠΗΓΑΣΟΥ να αγκαλιάσει και φέτος κάθε φίλο του ποδήλατου, που θέλει να συμμετέχει στις δραστηριότητες του, ενώ διένειμε σε φυλλάδιο το νέο πρόγραμμα που κυκλοφόρησε ο Ξανθιώτικος σύλλογος.

Πολύ σωστά προνοήθηκε για τα μικρά παιδιά η «μίνι» ποδηλατο-βόλτα γύρω από την κ. πλατεία, ενώ για τους υπόλοιπους το πρόγραμμα προέβλεπε τερματισμό στο Άλσος Ευμοίρου, όπου και όλοι απόλαυσαν το περιβάλλον και το όμορφο τοπίο.

Το επόμενο ραντεβού είναι για τις 2 προσεχείς Κυριακές (16-23/3)  όπου ο ΠΗΓΑΣΟΣ έχει προγραμματισμένες ποδηλατο-βόλτες σε Πηγάδια (6χλμ) και Λευκόπετρα (9χλμ), ενώ μαζί με τα σχολεία θα συναντηθούν κι πάλι στις 29/3 στα πλαίσια της «ΩΡΑΣ ΤΗΣ ΓΗΣ», προκειμένου όλοι μαζί να «κλείσουν τα φώτα της πόλης».

Σχετικά Άρθρα