Γενική

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την «Πισίνα»

Ο ήρωας με τις παντούφλες και το κλειστό Κολυμβητήριο της Ξάνθης

Σε μείζον θέμα της τοπικής κοινωνίας τείνει να εξελιχθεί το κολυμβητήριο της Ξάνθης. Έκπληκτοι οι συμπολίτες μας βλέπουν να καταρρέουν ένα -ένα όλα αυτά που κτίστηκαν με τόσο κόπο, ιδρώτα, τρέξιμο και χρήματα. Σαν πύργος από άμμο με τον πρώτο άνεμο διαλύονται όλα. Και όμως τα μηνύματα υπήρχαν. Όμως η Πολιτική αναλγησία και η ατιμωρησία των κατά καιρούς εκλεγμένων κατά τα άλλα πολιτικών μας, οδηγούν στην καταστροφή κυριολεκτικά όλη τη δομή του κράτους μας. Η περίφημη ρήση Πολιτική απόφαση η οποία έχει μετατραπεί σε νομική ατιμωρησία αποδεικνύεται τώρα το μείζον πρόβλημα. Αλλά τώρα είναι αργά. Έτσι όπως στρώσαμε ας κοιμηθούμε. Απλοί πολίτες, πολιτικοί και πολιτιστικοί όμιλοι, προσπαθούν να ταρακουνήσουν τα λιμνάζοντα νερά τα οποία δυστυχώς σάπισαν. Το μεγάλο θέμα πλέον είναι τα παιδιά μας. Πως θα εξηγήσουμε όλοι μας στα παιδιά μας ότι σταθήκαμε ανίκανοι να προνοήσουμε, να ελέγξουμε, να πιέσουμε, να βροντοφωνάξουμε για αυτά που βλέπαμε να έρχονται, για αυτά που έκαναν μερικοί έχοντας τίτλους και εμείς τους χειροκροτούσαμε σαν ΗΛΙΘΙΟΙ.
Ακολουθεί κείμενο που μας έστειλε η Τοπική ομάδα Οικολογίας- Αλληλεγγύης ΞΑΝΘΗΣ
«Αφού φάγανε -φάγανε-φάγανε (φάγαμε?) ένα σκασμό λεφτά με τους Ολυμπιακούς, τα C4I, το αεροδρόμιο τους και ένα σωρό άχρηστα κτήρια και εγκαταστάσεις τα οποία ακόμα μέχρι σήμερα δεν έχουν τελειώσει (βλέπε Άβδηρα), σήμερα έρχονται και κλείνουν τα Κολυμβητήρια της χώρας, εδώ ταιριάζει μια παλιά γνωστή ελληνική ταινία «ο ήρωας με τις παντόφλες» με το ρόλο του ήρωα στρατηγού ο ελληνικός αθλητισμός του οποίου το σπίτι μέσα μένει χωρίς ρεύμα χωρίς φως, ενώ έξω βρίσκεται η σπάταλη βιτρίνα και άσκοπη λάμψη των Ολυμπιακών αγώνων και των μεγάλων έργων. Και σε τοπικό επίπεδο, η απερχόμενη Δημοτική αρχή που- τι ειρωνεία !- είναι ίδια με την επερχόμενη, αφού ξόδεψε για τις Καρναβαλικές _κανιβαλικές γιορτές ένα σκασμό λεφτά και συνέχισε να ταΐζει με έναν επίσης σκασμό λεφτά στις Γιορτές της Παλιάς Πόλης (κοινώς Σουβλακιάδας) και αυτό γιατί είμαστε σε εκλογική χρονιά, τώρα μας δείχνει τις φόδρες από τις τσέπες του Δήμου και φυσικά δεν μπορεί να συντηρήσει το υπό κατάρρευση Εθνικό Κολυμβητήριο.
Είναι για κλάματα όταν σκέφτεται κανείς ότι είχαμε Κολυμβητήριο όταν οι Καβαλιώτες κολυμπούσαν στη θάλασσα και όταν οι Δραμινοί δεν ήξεραν την λέξη.
Κάθε σκεπτόμενος Ξανθιώτης ήξερε ότι από το Σεπτέμβρη το Κολυμβητήριο πάει για οριστικό κλείσιμο άσχετα αν αυτοί που κυνηγούσαν τις ψήφους έλεγαν το αντίθετο.
Λιάρος Χρήστος – Χρηστίδου Δέσποινα».

Σχετικά Άρθρα