slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Συνεχή τα προβλήματα στην Ουρολογική κλινική του νοσοκομείου Ξάνθης, έρχονται νέα προβλήματα και για την Καρδιολογική και την οφθαλμολογική

Η καθολική αποτυχία της κυβέρνησης σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας του πολίτη, αποτυπώνεται γλαφυρά και στον τομέα της Υγείας. Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης τελεί σε ομηρία από την ανικανότητα των ιθυνόντων, λειτουργώντας βασισμένο κυρίως στην αυταπάρνηση και τις θυσίες των εργαζομένων.

Έτσι, πέραν από την Ουρολογική κλινική που εδώ και καιρό υπολειτουργεί ελλείψει προσωπικού, από παράλειψη των αρμοδίων οργάνων του Νοσοκομείου, πολύ σύντομα τα ίδια προβλήματα θα συναντήσουν τόσο το καρδιολογικό όσο και το οφθαλμολογικό τμήμα. Δυστυχώς, οι αρμόδιοι δεν μερίμνησαν παρά τις επισημάνσεις, να προσλάβουν μόνιμους ειδικούς οφθαλμίατρους στο Οφθαλμολογικό τμήμα με αποτέλεσμα να μειωθει ο  χρόνος ειδικότητας στο ΓΝΞ, οδηγώντας στην άμεση αποχώρηση ειδικευόμενων ιατρών και δημιουργώντας σοβαρότατο ζήτημα ομαλής λειτουργίας του τμήματος.

Ταυτόχρονα, η παράλειψη της Διοίκησης του Νοσοκομείου να επιδιώξει την Προκήρυξη Θέσεων Καρδιολόγων για το ΓΝΞ, πρόκειται με βεβαιότητα να αποψιλώσει από ιατρικό προσωπικό το καρδιολογικό τμήμα, αφού σύντομα αποχωρούν γιατροί χωρίς να αντικαθίστανται. Η Υγεία αποτελεί κατεξοχήν δείκτη κοινωνικής δικαιοσύνης. Έχουμε θετική πρόταση, εμπεριστατωμένη, κοστολογημένη, αλλά είμαστε και απέναντι τόσο στο ύφος όσο και στο ήθος της κυβέρνησης. Είναι ώρα και η χώρα μας να αντιμετωπίσει την Υγεία όπως όλες οι προηγμένες χώρες. Γιατί αξίζουμε καλύτερα!

ΝΟΔΕ Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα