slider Δράμα Τελευταία Νέα

Συνελήφθη 56χρονος αλλοδαπός, μέλος σπείραςπου δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών με τηλέφωνο

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, επτά (7) περιπτώσεις απόπειρας εξαπάτησης πολιτών, που διαπράχθηκαν την 20-1-2020, πρωινές και μεσημεριανές ώρες στην πόλη της Δράμας.

Συνελήφθη στις 20-1-2020 το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 56χρονος αλλοδαπός, μέλος σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απάτης σε απόπειρα. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμη τρεις (3) συνεργούς του, μέλη της σπείρας, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται.

Αναλυτικότερα, προηγήθηκαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, την 20-1-2020, πρωινές και μεσημεριανές ώρες, άγνωστοι δράστες επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες στην πόλη της Δράμας.

Ειδικότερα, άγνωστος δράστης επικοινωνούσε τηλεφωνικά με πολίτες, στους οποίους παρουσιαζόταν ως ιατρός νοσοκομείου και προφασιζόμενος ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει τραυματισθεί και χρειάζεται επειγόντως χειρουργική επέμβαση, ζητούσε διάφορα χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν μεταξύ 20.000 και 35.000 ευρώ.  

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία και προκειμένου να επιτύχουν την εξαπάτηση των θυμάτων τους, έτερος δράστης ή δράστιδα, ανάλογα με την περίπτωση, προσποιούνταν το συγγενικό πρόσωπο, επιβεβαιώνοντας τα ψευδή γεγονότα και παρακαλώντας για βοήθεια.

Ακολούθως, στο πλαίσιο άμεσης κινητοποίησης και συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 56χρονο, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είχε το ρόλο του «εισπράκτορα» της σπείρας. 

Συγκεκριμένα, ο 56χρονος βρισκόταν στην πόλη της Δράμας αναμένοντας να καρποφορήσει κάποια από τις προσπάθειας εξαπάτησης, έτσι ώστε στη συνέχεια να μεταβεί στην οικία του θύματος και να παραλάβει τα χρήματα.

Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν επτά (7) ημεδαπές, ηλικίας από 28 έως 92 ετών, επιχειρώντας να αποσπάσουν από αυτές συνολικά 173.000 ευρώ. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ τις έρευνες ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της σπείρας και να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της.

Σχετικά Άρθρα