Καβάλα Τελευταία Νέα

Συνελήφθη αλλοδαπή κατηγορούμενη για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης

 plastografia

Συνελήφθη την 15-5-2015 το μεσημέρι, στη Θάσο Καβάλας, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 28χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τη δράστιδα, διότι το πρωί της ίδιας ημέρας, μετέβη σε δύο δημόσιες υπηρεσίες, στη Θάσο, όπου κάνοντας χρήση πλαστής ειδικής βεβαίωσης νόμιμης διαμονής στη χώρα, κατάφερε να ανανεώσει την ασφαλιστική της ικανότητα, ενώ αποπειράθηκε να ακυρώσει την κάρτα ανεργίας της, χωρίς όμως να τα καταφέρει, καθόσον η πράξη της έγινε αντιληπτή από τον υπάλληλο της αρμόδιας υπηρεσίας.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε επίσης ότι η 28χρονη, το χρονικό διάστημα Ιούνιος – Οκτώβριος του 2014, με τη χρήση έτερης πλαστής ειδικής βεβαίωσης νόμιμης διαμονής στη χώρα, κατάφερε να υφαρπάξει από τρεις δημόσιες υπηρεσίες διάφορα έγγραφα.

Στην κατοχή της δράστιδας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

1 πλαστή ειδική βεβαίωση νόμιμης διαμονής

1 φωτοαντίγραφο πλαστής ειδικής βεβαίωσης νόμιμης διαμονής

1 δελτίο ανεργίας

1 βεβαίωση απόδοσης Α.Φ.Μ.

2 βεβαιώσεις απογραφής ασφαλισμένου

2 βιβλιάρια υγείας

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Θάσου Καβάλας.

Σχετικά Άρθρα