slider Έβρος Τελευταία Νέα

Συνελήφθησαν 5 μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία διακινούσε ναρκωτικά από την Ορεστιάδα μέχρι και την Θεσσαλονίκη

Συνελήφθησαν στις 16-5-2017, στην Ορεστιάδα, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, κατά τη διάρκεια ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 31, 25, 24, 18 (άνδρες) και 21 (γυναίκα) ετών, μέλη εγκληματικής ομάδας, η  οποία διακινούσε ναρκωτικά στην Ορεστιάδα και τη Θεσσαλονίκη.

Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας, της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αθηνών, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, του Τμήματος Ασφάλειας Ελληνικού και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας  περί εξαρτησιογόνων ουσιών και του νόμου περί όπλων, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, προέκυψε ότι οι δράστες αποτελούν μέλη κυκλώματος, το οποίο δραστηριοποιείται, τουλάχιστον από τις αρχές του 2017, στη διακίνηση ναρκωτικών στην Ορεστιάδα και τη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκε ότι 25χρονος μετέβαινε στην Αθήνα και προμηθευόταν από τον 31χρονο ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια της 21χρονης διακινούσε μέρος των ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη, ενώ την υπόλοιπη ποσότητα την έστελνε με δέμα, μέσω ΚΤΕΛ, στον 18χρονο. Αυτός με τη σειρά του, πουλούσε την ακατέργαστη κάνναβη στη ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας. Τέλος για τον 24χρονο διακριβώθηκε ότι ήταν αυτός που συντόνιζε κάποιες από τις συναλλαγές μεταξύ των μελών της σπείρας.

Στο πλαίσιο της οργανωμένης επιχείρησης, εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, στην κατοχή και τις οικίες των δραστών:

535,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης

1 τεμάχιο φύλλου αλουμινίου εμποτισμένο με έλαιο κάνναβης

2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας

8 κινητά τηλέφωνα

1 βιβλιάριο καταθέσεων

1 γκλοπ

το χρηματικό ποσό των 1940 ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

Σχετικά Άρθρα