slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

 Συνελήφθησαν 5 διακινητές, πολυτελή τα αυτοκίνητά τους…

Συνελήφθησαν την 30-10-2019, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Ροδόπης, πέντε (5) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 38, 37, 27, 25 και 18 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαεπτά (17) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορμενίου –Αρδανίου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αξιωματούχους του FRONTEX,  συνέλαβαν τον 27χρονο διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κυπρίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον 25χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην τρίτη περίπτωση, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανεών, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, συνέλαβαν τον 38χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη του οχήματος.

Στην τέταρτη περίπτωση, στην παλαιά εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 37χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια ο οδηγός εισήλθε στην πόλη της Κομοτηνής όπου, αφού προσέκρουσε σε ένα προπορευόμενο αυτοκίνητο, τελικά ακινητοποίησε το όχημα, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ακολούθως ο 37χρονος μαζί με τον 18χρονο συνοδηγό – συνεργό του, επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί, πλην όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους συλλάβουν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 37χρονος στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκαν τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και το χρηματικό ποσό των 540 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τέσσερις υποθέσεις ενεργούν το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Ορεστιάδας και Σαπών Ροδόπης.

x-default

Σχετικά Άρθρα