slider Αστυνομικά Έβρος Τελευταία Νέα

Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί  για παράβαση του τελωνειακού κώδικα και περί όπλων κατά περίπτωση

Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και περί όπλων κατά περίπτωση

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 557 λαθραία πακέτα τσιγάρων, πάνω από 4 κιλά λαθραίου καπνού και 14 φιάλες αλκοολούχου ποτού

Συνελήφθησαν στις 18-5-2018 το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας, 51, 47 και 23 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα και περί όπλων κατά περίπτωση.   

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο δράστες, ηλικίας 47 και 23 ετών, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες, το κατάστημά και τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητά τους εντόπισαν:

  • 557 πακέτα τσιγάρων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
  • 87 συσκευασίες με καπνό, συνολικού βάρους 4.350 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
  • 8 φιάλες αλκοολούχου ποτού, για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.
  • 1 γκλοπ
  • 2 ξύλινα ρόπαλα
  • 2 μαχαίρια  

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη ο 51χρονος, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κατάστημά του, βρέθηκαν έξι (6) φιάλες αλκοολούχου ποτού, για τις οποίες δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες λαθραίων τσιγάρων, καπνού και ποτών, δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα γκλοπ, δύο ρόπαλα και δύο μαχαίρια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

 

Σχετικά Άρθρα