slider Έβρος Τελευταία Νέα

Συνελήφθησαν 3 διακινητές, και 5 οικονομικοί μετανάστες

Συνελήφθησαν στις 15-4-2019 το απόγευμα, στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τρεις (3) διακινητές, ηλικίας 28, 27 και 19 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, σε αγροτική οδό των Λουτρών Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν ακινητοποιημένο ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και τους δύο δράστες, ηλικίας 28 και 19 ετών, να κινούνται πεζοί. Στη θέα των αστυνομικών, οι δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν, πλην όμως ακινητοποιήθηκαν άμεσα και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Σε κοντινή απόσταση, εντοπίστηκαν κρυμμένοι, σε θαμνώδη περιοχή, δύο (2) μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους, όπως προέκυψε, από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, ο 19χρονος, οδηγώντας το παραπάνω όχημα με συνοδηγό τον 28χρονο, προωθούσαν, παράνομα, στην ενδοχώρα, και τους αποβίβασαν στο σημείο, λόγω ακινητοποίησης του οχήματος.

Στη δεύτερη περίπτωση, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινείται στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, ο 27χρονος οδηγός του οποίου αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία ανέπτυξε ταχύτητα.

Στη συνέχεια το όχημα κινήθηκε στην πόλη της Κομοτηνής, όπου προσέκρουσε σε παρακείμενα σταθμευμένα οχήματα και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Ακολούθως, ο δράστης τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα δύο παραπάνω οχήματα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Ιάσμου.

Σχετικά Άρθρα