slider Καβάλα Τελευταία Νέα

Συνελήφθησαν ακόμη δύο ληστές

Συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 5/6-3-2019, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 35 και 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας και κλοπή.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε κατάστημα στην Καβάλα, όπου με την απειλή όπλου και τη χρήση σωματικής βίας, απαίτησαν από τον 62χρονο ιδιοκτήτη, τις εισπράξεις του καταστήματος, πλην όμως αυτός αντέδρασε και οι δράστες εγκατέλειψαν την προσπάθεια τους, διαφεύγοντας χωρίς να αφαιρέσουν οτιδήποτε.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ειδοποιηθέντες αστυνομικοί, οι οποίοι κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δύο δράστες, σε κοντινή απόσταση από τον τόπου του περιστατικού.

Στο σημείο εντοπισμού τους, βρέθηκαν ένα όπλο (ρέπλικα) και ένα ζευγάρι γάντια, τα οποία οι δράστες είχαν απορρίψει μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς.

Από την έρευνα που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, προέκυψε επίσης ότι κατά τη διάπραξη της απόπειρας ληστείας, χρησιμοποίησαν μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία είχαν αφαιρέσει την 5-4-2019 το μεσημέρι, από την πόλη της Καβάλας.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε το αφαιρεθέν δίκυκλο, το οποίο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Συνολικά κατασχέθηκαν ένα (1) όπλο (ρέπλικα), ένα (1) ζευγάρι γάντια και ένα (1) περιλαίμιο.Ο 62χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Σχετικά Άρθρα