slider Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Συνελήφθησαν άλλοι 5 διακινητές. Γεμάτη η Εγνατία με πεζούς λαθρομετανάστες

Συνελήφθησαν στις 15-11-2019 το πρωί, στους νομούς Έβρου και Καβάλας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Καβάλας, πέντε (5) αλλοδαποί, ηλικίας 32, 21, 18, 18 και 15 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε δύο διαφορετικές υποθέσεις παράνομης μεταφοράς και διευκόλυνσης παράνομης εισόδου μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων Έβρου, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας συνέλαβαν τους τρεις (3) διακινητές, ηλικίας 32, 18, και 18 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση διευκόλυνσης εισόδου μη νόμιμων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις διακινητές, διότι ο ένας 18χρονος μετέφερε παράνομα, από την Τουρκία στη Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ οι άλλοι δύο δράστες καθοδηγούσαν τον 18χρονο, ως προς το σημείο περαίωσης στο ελληνικό έδαφος, με σκοπό στη συνέχεια να παραλάβουν τους μη νόμιμους μετανάστες και να τους προωθήσουν στην ενδοχώρα.

Με τη σύλληψη των δραστών απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 150 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 15χρονο και συνοδηγό τον 21χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στον κόμβο Εξοχής, το όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κατευθύνθηκε προς τον οικισμό Ακροβουνίου Καβάλας, όπου προσέκρουσε σε τοιχίο περίφραξης και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Άμεσα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 15χρονο δράστη, ενώ ο 21χρονος συνεργός του κατάφερε αρχικά να διαφύγει, πλην όμως μετά από σχετικές έρευνες και αναζητήσεις στην περιοχή, εντοπίσθηκε με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Παγγαίου Καβάλας.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν, παράνομα, στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 15χρονος δράστης στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μία πλαστική βάρκα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας.

 

σ.ε. Την ίδια ώρα όσο και αν η αστυνομία κυνηγά τους διακινητές οι Λαθρομετανάστες κινούνται με τα πόδια π΄νω στην Εγνατία με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη και είναι πραγματικά πολλοί!!! και το φαινόμενο καθημερινό…

Σχετικά Άρθρα