slider Αστυνομικά Τελευταία Νέα

Συνελήφθησαν άλλοι 2 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν στις 12-9-2018, στους νομούς Καβάλας και Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 26 και 24 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατέσσερις (14) μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στη παλαιά Εθνική Οδό Κομοτηνής- Ξάνθης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 26χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στην συνέχεια το όχημα εισήλθε στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, όπου στο ύψος των διοδίων, οι αστυνομικοί κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν τον 26χρονο. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό Ξάνθης – Καβάλας, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 24χρονο οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στον κόμβο του Άγιου Σύλλα, το όχημα εξήλθε της Εγνατίας Οδού και στην προσπάθεια του οδηγού να το επαναφέρει πάλι στην Εγνατία Οδό συγκρούστηκε νωτομετωπικά με έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Τελικά, το όχημα ακινητοποιήθηκε και ο 24χρονος επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης και το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης.

Σχετικά Άρθρα