Ατζέντα Τελευταία Νέα

Συναυλία σήμερα στο Αρχοντικό Παμουκτόγλου στα Άβδηρα «Άστυ και περιφέρεια στην οθωμανική εποχή»

Τετάρτη 3 Αύγουστου 2016 / Αρχοντικό Παμουκτσόγλου, στα Άβδηρα ώρα 20.00, Ξενάγηση από αρχαιολόγο της ΕΦΑ Ξάνθης στο Αρχοντικό Παμουκτσόγλου ώρα 21.00  Συναυλία «Άστυ και περιφέρεια στην οθωμανική εποχή».

Στην συναυλία αυτή θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει λόγια και λαϊκά κομμάτια των μεγάλων αστικών κέντρων της οθωμανικής εποχής όπως και οργανικούς σκοπούς και τραγούδια της οθωμανικής περιφέρειας.  Θα συμμετέχουν οι διδάσκοντες στην Μουσική κατασκήνωση της Φ.Ε.Ξ., Μάρκος Σκούλιος, Γιώργος Ψάλτης, Δημήτρης Παναγούλιας ,Γιάννης Κατσούλης και Χρήστος Μπαρτζόπουλος καθώς και μαθητές που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της κατασκήνωσης.

Το Αρχοντικό Παμουκτσόγλου.  Το αρχοντικό Παμουκτσόγλου είναι καστρόσπιτο, τυπικό θρακικό πλατυμέτωπο με χαγιάτι ανοιχτό στην αυλή. Κρύπτες, κρυφά κλιμακοστάσια, δίοδος διαφυγής, καταπακτές, υπόγεια με ισχυρή λιθοδομή, σχεδόν απόρθητο για τα δεδομένα της εποχής του, που πιθανότατα τοποθετείται περί το 1860-70. Κτίστηκε από τον  Παναγιώτη Παμουκτσόγλου, που στα μέσα του 19ου αι. εγκαταστάθηκε στα Άβδηρα, προερχόμενος από την Κωνσταντινούπολη, ασχολούμενος με το εμπόριο του καπνού.

Συνδιοργάνωση: ΦΕΞ / Δήμος Αβδήρων  / Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης

Είσοδος ελεύθερη

Σχετικά Άρθρα