slider Εκδηλώσεις Τελευταία Νέα

Συναυλία με τον Λεωνίδα Καβάκο και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής αυτήν την Κυριακή

Ο Τομέας Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΑΜΘ, με την καθοριστική συμβολή του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ.Χρήστου Μέτιου, προσφέρει στο μουσικόφιλο κοινό της Περιφέρειάς μας, μία μοναδική μουσική εμπειρία.

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 20:30 στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, ο διεθνούς φήμης κορυφαίος βιολονίστας και αρχιμουσικός Λεωνίδας Καβάκος, συνοδευόμενος από 70μελή Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, θα ερμηνεύσει έργα του παγκόσμιου κλασικού ρεπερτορίου.

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Προσφορά Μουσικής και Μουσική Προσφορά» και παρουσιάζεται στην Περιφέρειά μας για πρώτη φορά.

Ξεχωριστό γεγονός της παρουσίας του Λεωνίδα Καβάκου και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στην Περιφέρειά μας, αποτελεί η πραγματοποίηση της πρόβας-τζενεράλε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου από τις 11:30 π.μ.-13:30 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, με την παρουσία μαθητών και σπουδαστών των Μουσικών Σχολείων και των Ωδείων των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΑΜΘ.

Μετά το τέλος της πρόβας, οι μαθητές και οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν και να έχουν διαδραστικό διάλογο με τον Λεωνίδα Καβάκο, έναν ζωντανό μύθο της παγκόσμιας κλασικής μουσικής σκηνής.

Η βραδιά ξεκινά με το μπαρόκ Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε μι μείζονα, BWV 1042 του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, ένα έργο με ιταλικές επιρροές. Συνεχίζεται με τη μεγαλειώδη Συμφωνία αρ.83 σε σολ ελάσσονα, Hob. I/83, του Γιόζεφ Χάυντν – μία από τις έξι συμφωνίες Του Παρισιού, η οποία έχει λάβει το προσωνύμιο Η Κότα, λόγω των παραγόμενων ήχων που αναπαριστούν την κίνηση του συμπαθούς πτηνού. Και ολοκληρώνεται με την εμβληματική Τέταρτη Συμφωνία του Γιοχάνες Μπραμς, απαύγασμα της ωριμότητάς του ως συμφωνικού συνθέτη.

Για μια ακόμα φορά ο Λεωνίδας Καβάκος συμπράττει με την ΚΟΑ, την αρχαιότερη Ορχήστρα της χώρας, αφιλοκερδώς, παραχωρώντας την αμοιβή του υπέρ των μεγάλων αναγκών της Ορχήστρας. Η συναυλία πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο. Οι θεατές καλούνται να συνεισφέρουν κατά βούληση, καθώς τα έσοδα διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Σχετικά Άρθρα