slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Συνέντευξη του υποψήφιου Βουλευτή Ξάνθης με την ΝΔ Σπύρου Τσιλιγγίρη στην XanthiNews.gr

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές συναντήσαμε τον υποψήφιο Βουλευτή Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρο Τσιλιγγίρη και του υποβάλαμε τις παρακάτω ερωτήσεις με σκοπό να τον γνωρίσει ο κόσμος του νομού και να ενημερωθούμε για τις προθέσεις του την επόμενη μέρα των εκλογών.

-Είστε γιατρός και πολύ επιτυχημένος στο επάγγελμά σας. Πώς και γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε με την ενεργό πολιτική, θέτοντας υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία;

Αποφάσισα να ασχοληθώ και να προσφέρω στα λεγόμενα κοινά στις περιφερειακές εκλογές του 2014, όπου και αναδείχθηκα πρώτος περιφερειακός σύμβουλος για τον Ν. Ξάνθης. Με την ευκαιρία που μου δίνετε θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους και να δοκιμαστώ στον δύσκολο στίβο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Ήμουν παρών σε όλες τις επάλξεις με τον οραματιστή αρχηγό μας τον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη, αλλά και με τον συνεχιστή και σημερινό άξιο Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.

Πρέπει να σας πω ότι δεν είμαι άνθρωπος του φαίνεσθαι, πλην όμως ήμουν εκεί όπου χρειάστηκε, κοντά στα προβλήματα των συμπολιτών μου, κοντά και δίπλα στην εφαρμογή του προγράμματος του συνδυασμού μας, αθόρυβα και αποτελεσματικά.

Αυτό λοιπόν αποτέλεσε και το πρόκριμα να συνεχίσω να προσφέρω και μέσα από ένα άλλο μετερίζι, αυτό του κοινοβουλευτικού, καθόσον πιστεύω ότι οι δυνατότητες παρέμβασης στην κεντρική διοίκηση της χώρας δίδονται αμεσότερα από τη θέση του κοινοβουλευτικού.

Δέχθηκα λοιπόν με ιδιαίτερη χαρά και τιμή την πρόταση του αρχηγού μας Κυριάκου Μητσοτάκη και διεκδικώ και πάλι την ψήφο των συμπολιτών μου, αυτή τη φορά όμως για να μπορέσω να προσφέρω πολλά περισσότερα μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο.

Σε ότι αφορά τον πρόεδρο της Ν.Δ, είναι ένας νέος άνθρωπος με τεχνοκρατικές αντιλήψεις που γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του τόπου, ένας άνθρωπος αποφασισμένος να επαναφέρει την χώρα μας στην κανονικότητα και να καταστήσει την Ελλάδα αξιόπιστο ετέρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συστρατεύομαι λοιπόν μαζί του ώστε να κερδίσουμε το μεγάλο στοίχημα που βάζουμε για την περιοχή μας και για την πατρίδα μας…

 

-Κύριε Τσιλιγγίρη πιστεύετε ότι η Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει την αυτοδυναμία την Κυριακή ή θα συρθούμε σε αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες μέσα στο καλοκαίρι;

Θεωρώ πως είναι η τελευταία ευκαιρία για την χώρα μας να ορθοποδήσει και να ανοίξει μια νέα σελίδα στην ανάπτυξη και στο μέλλον του τόπου μας. Η αυτοδυναμία της Ν.Δ είναι βασική προϋπόθεση για όλα αυτά, γιατί διαφορετικά κινδυνεύει η Ελλάδα να πέσει σε νέες περιπέτειες. Γι’ αυτό λοιπόν θα πρέπει όλοι να πάμε στην κάλπη και να ψηφίσουμε την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να γίνουν πράξη επιτέλους όλα αυτά που χρειάζεται η πατρίδα μας και που έχασε ιδιαίτερα τα τελευταία τέσσερα χρόνια με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

-Τι λέτε; Θα τα καταφέρει η ΝΔ στην Ξάνθη να πάρει 2 έδρες;

Το θέμα δεν είναι αν θα «καταφέρει» η Νέα Δημοκρατία, αλλά το ότι θα πρέπει να κατανοήσουν οι Ξανθιώτες πως όσο πιο έντονη και δυναμική και μαζική είναι η εκπροσώπησή τους στην νέα κυβέρνηση της χώρας και στα κέντρα αποφάσεων της Αθήνας, τόσο το καλύτερο και το αποδοτικότερο για τους ίδιους.

Θεωρώ λοιπόν ότι πρέπει να πάρει η Ν.Δ δύο έδρες τουλάχιστον στο Ν. Ξάνθης και γιατί όχι και τις τρεις ακόμη έδρες προκειμένου να μπορέσουμε να πιέσουμε ακόμη περισσότερο στα κέντρα αποφάσεων για την επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο μας.

 

-Κατέρχεστε για πρώτη φορά στην κεντρική πολιτική σκηνή ως υποψήφιος Βουλευτής, θα ήθελα να μου πείτε κάποια στοιχεία για εσάς που θα έκαναν κάποιον να σας ψηφίσει.

Δεν θα μπω στην διαδικασία να πω ότι εγώ είμαι καλύτερος από τους υπόλοιπους υποψηφίους και δεν θα μου άρεσε να περιαυτολογώ ή να επιτρέπω κάποιους άλλους να λένε περισσότερα πράγματα για εμένα από αυτά που διαθέτω.

Είμαι ένας άνθρωπος της καθημερινότητας, του μόχθου, του αγώνα, είμαι ένας από εσάς και η κοινωνία μας γνωρίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μου.

Θεωρώ ότι είμαι επιτυχημένος στο ιατρικό λειτούργημα που ασκώ και δεν κατέρχομαι στην κεντρική πολιτική σκηνή ούτε για να κάνω καριέρα, ούτε για να αποκατασταθώ οικονομικά ή κοινωνικά. Δόξα τον Θεό τα έχω καταφέρει όλα αυτά στην ζωή μου, πλην όμως θα πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στα παιδιά μας και στο μέλλον του τόπου μας με την συμμετοχή μας στα όργανα και όχι με κριτική εκ του ασφαλούς.

Και επειδή έχω μάθει στην ζωή μου να αγωνίζομαι από μικρό παιδί –όπου χαρακτηριστικά σας αναφέρω ότι διάβαζα για την εισαγωγή μου στο πανεπιστήμιο μέσα στα χωράφια του πατέρα μου καθώς ποτίζαμε τις καλλιέργειες- και θεωρώ ότι μπορώ το ίδιο να αγωνιστώ για τα προβλήματα όλων των συμπολιτών μου, τα οποία γνωρίζω καλά από πρώτο χέρι, καθώς μεγάλωσα μέσα στην κοινωνία.

 

-Τέλος θα ήθελα να μου πείτε τις πρώτες σας προτεραιότητες για τον νομό Ξάνθης αμέσως μετά τις εκλογές.

Κατ’ αρχήν αν με εμπιστευτούν οι συμπολίτες μου με την ψήφο τους θα ανήκω πλέον σε μία κοινοβουλευτική ομάδα ενός κυβερνόντος κόμματος. Θα προσπαθήσω λοιπόν να εισάγω μέσα στα όργανα της διοίκησης τα επιμέρους και καθημερινά προβλήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας, με γνώμονα ένα καλύτερο βιοτικό επίπεδο.

Θεωρώ ότι ο Ν. Ξάνθης και η Θράκη γενικότερα έχει πολλά περισσότερα προβλήματα από άλλες περιοχές και θα πρέπει να προσεχθεί ως μία ξεχωριστή ενότητα με ιδιαίτερες ευαισθησίες, αφού εδώ αρχίζει και τελειώνει όχι μόνο ο Ελληνικός εθνικός κορμός, αλλά εδώ αρχίζει και τελειώνει όλη η Ευρώπη!

Εκείνο που δεσμεύομαι είναι μία δυναμική παρουσία μέσα στο Κοινοβούλιο και στα κέντρα των αποφάσεων, χωρίς μισόλογα.

Εύχομαι λοιπόν καλή επιτυχία στην Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη αφενός και αφετέρου στον Ν. Ξάνθης, την Θράκη και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ γενικότερα να εκλέξει όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές της Ν.Δ για να έχουμε επιτέλους μια δυνατή και δυναμική αντιπροσώπευση στο νέο Κοινοβούλιο, στην νέα κυβέρνηση.

Σχετικά Άρθρα