Γενική

Συνέντευξη στην XanthiNews του Δημάρχου Κάτω Νευροκοπίου Β. Γιαννόπουλου για την συνάντηση με τον Τούρκο ηθοποιό Αττίλα Ολγκάτς πριν 19 χρόνια

«Ξέρει τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση και θα το κάνει»

Είχε ζητήσει να δικαστεί στα ελληνικά δικαστήρια, αλλά μετά το μετάνιωσε

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει σε Ελλάδα, Τουρκία και Κύπρο, η δημόσια κυνική ομολογία του Τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκάτς για την δολοφονία 10 ελληνοκύπριων αιχμαλώτων, σε εκπομπή τουρκικού καναλιού, ασχέτως αν μετά οπισθοχώρησε και είπε πως περιέγραφε το σενάριο μιας ταινίας, κάτι που δέχθηκε ο Τούρκος πρωθυπουργός σε δήλωση του, αλλά δεν έπεισε κανέναν στην χώρα μας και στην μαρτυρική νήσο.
Ο Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου κ. Βασίλης Γιαννόπουλος σε δηλώσεις του στην XanthiNews μίλησε για την συνάντηση του με τον Τούρκο ηθοποιό πριν από 19 χρόνια στην Σμύρνη. Ο ίδιος παιδί προσφύγων νιώθει ηθικά ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή, όπως είπε, έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.
Συγκεκριμένα ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε στην εφημερίδα μας εξιστορώντας την συνάντηση του με τον Αττίλα Ολγκάτς: «Το 1990 υπηρετούσα εκεί ως υπάλληλος του Ελληνικού κράτους και παρουσιάστηκε αυτός ο Τούρκος για να βρει κάποιον για να καταθέσει κάποια πράγματα και προσφέρθηκα εγώ.
Μου είπε ότι το 1974 ήταν Τούρκος στρατιώτης και είχε λάβει μέρος στις επιχειρήσεις των Τούρκων στην εισβολή στην Κύπρο και σε κάποια φάση αυτής της επιχείρησης είχε στην φύλαξη του Έλληνες και Ελληνοκύπριους αγνοούμενους τους οποίους τους εκτέλεσε (γιατί είχε φανατιστεί τότε), παρουσία του Διοικητή του τότε.
Από αυτό το γεγονός αυτός αισθανόταν τύψεις συνειδήσεως, τον κυνηγούσαν οι ερινύες. Δεν μπορούσε να φάει (αυτά που είπε και στην τηλεόραση), είχε έντονο ψυχολογικό πρόβλημα και ήθελε να λυτρωθεί με το να δικαστεί σε ελληνικά δικαστήρια από την ελληνική δικαιοσύνη. Και πίστευε ότι έτσι θα γαληνέψει η ψυχή του.
Μου έδειξε τα διαπιστευτήρια του ότι ήταν στρατιώτης εκείνη την περίοδο και είχε ένα έγγραφο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ότι ήταν ήρωας αυτού του πολέμου. Του είχα δώσει ένα ραντεβού για να συναντηθούμε μετά από 3 ημέρες και έκτοτε δεν παρουσιάστηκε για να του πω πως θα διαφύγουμε, πως θα φύγει στην Ελλάδα.
Εγώ έκανα το καθήκον μου προς τους Έλληνες, τους Ελληνοκύπριους αγνοούμενους και προς την πατρίδα μας. Αισθάνομαι ηθικά ικανοποιημένος.
Νομίζω ξέρει τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση και θα το κάνει. Ο καθένας με τις ευθύνες του και τις αρμοδιότητες του. Εγώ τώρα είμαι Δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου και κοιτάζω να κάνω καλά την δουλειά μου, όσο μπορώ να βοηθήσω τους συγχωριανούς μας και την πατρίδα μας».
Στην χώρα μας, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης Στέλιος Παπαθεμελής κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκάτς. Ο κ. Παπαθεμελής ουσιαστικά ζητάει να διερευνηθεί από την πλευρά της ελληνικής δικαιοσύνης η συγκεκριμένη υπόθεση. Υποστηρίζει ακόμη ότι η Τουρκία παραβίασε τις συμβάσεις που αναφέρονται στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και προτείνει για μάρτυρες πολιτικά πρόσωπα από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Σχετικά Άρθρα