slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Συνέντευξη Οδυσσέας Βουρβουκέλης. Κατεβαίνει ως περιφερειακός σύμβουλος στο πλευρό του Χρ. Τοψίδη

Ο Οδυσσέας Βουρβουκέλης, ο Ξανθιώτης Οινοποιός, αποφάσισε να εκθέσει τον εαυτό του στις επόμενες περιφερειακές εκλογές και το κάνει αυτό εντασσόμενος στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Περιφερειάρχη Χριστόδουλου Τοψίδη. Η XanthiNews.gr συνάντησε τον κ. Βουρβουκέλη και του έθεσε 5 ερωτήσεις σχετικά με τις επικείμενες εκλογές.

  1. Γιατί θέλησες να αναμειχθείς στις εκλογές; Τι ήταν αυτό που σε ώθησε;

Δεν πρόκειται για ανάμιξη στις εκλογές, αλλά για ανάμιξη με τα κοινά. Ως εκ τούτου δεν μιλάμε για κάτι που ξεκίνησε τώρα κι εγώ έπεσα ως αλεξιπτωτιστής στον πολιτικό στίβο, αλλά μιλάμε για κάτι που έχει αρκετά χρόνια πίσω του, με προσφορά στον πολιτισμό αλλά και διάφορες άλλες κοινωνικές ομάδες του τόπου μας που χρειάζονται τη στήριξη μας για να συνεχίσουν να προσφέρουν στον τόπο μας. Οπότε η απάντησή μου στο ερώτημά σας, είναι πως δεν θέλησα να αναμειχθώ στις εκλογές, αλλά αυτό ήρθε ας πούμε νομοτελειακά και αποτελεί το επόμενο βήμα στο κομμάτι της προσφοράς στα κοινά. Άρα λοιπόν αυτό που με ώθησε είναι η διάθεση αλλά και η υποχρέωση που έχω ως πολίτης και ως επιχειρηματίας του τόπου να συμβάλλω με οποιονδήποτε τρόπο στη βελτίωση της ζωής των πολιτών, στην ανάδειξη της περιφέρειάς μας, αλλά και στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων που χρονίζουν και οι προηγούμενες διοικήσεις της περιφέρειας δεν κατάφεραν να τα λύσουν.

 

  1. Τι είδες στο πρόσωπο του Χρ. Τοψίδη μιας και από όσο ξέρω ανήκετε σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους;

Αλίμονο εάν ο πολιτικός χώρος, μας εμπόδιζε να κοιτάξουμε μπροστά για την Περιφέρειά μας. Άλλωστε αυτά είναι που μας έφεραν γενικότερα ως τόπο πίσω. Δεν κοίταξα λοιπόν την κομματική τοποθέτηση του Χριστόδουλου Τοψίδη, ούτε φυσικά και εκείνος τη δική μου. Τρανή απόδειξη μάλιστα ότι ο Χριστόδουλος Τοψίδης δημιούργησε έναν υπερκομματικό συνδυασμό είναι το γεγονός πως ο ίδιος αποφάσισε να πάει κόντρα στην επίσημη κομματική υποψηφιότητα, επιλέγοντας την προσφορά στον τόπο από την πειθαρχία στο κόμμα.
Ως εκ τούτου για εμένα δεν υπήρχε μεγάλο δίλημμα καθώς βάζω και θα βάζω πάντα επάνω από οποιαδήποτε πολιτική θέση ή ιδεολογία, το καλό του τόπου μου. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να συμπορευτώ με τον Χριστόδουλο Τοψίδη και αυτός είναι και ο λόγος που θα προχωρήσουμε μαζί – εάν οι πολίτες μας τιμήσουν με την ψήφο τους και μας εκλέξουν στην Περιφέρεια. Στο πρόσωπο του Χριστόδουλου Τοψίδη, είδα πρώτα τον άνθρωπο και τον επιχειρηματία που έχει την εμπειρία να διοικήσει την Περιφέρεια, γιατί εκτός του ότι ήταν εκλεγμένος μέχρι πρότινος, γνωρίζει και ως επαγγελματίας τα προβλήματα του τόπου και άρα ξέρει και ποια πρέπει να είναι η λύση τους. Έχει ολοκληρωμένο σχέδιο, συγκεκριμένες και το βασικότερο υλοποιήσιμες λύσεις.

 

  1. Είσαι πετυχημένος επαγγελματίας και πολυάσχολος, έχει χρόνο να αφιερώσεις στην πολιτική;

Θα το επαναλάβω. Δεν μιλάμε απλά για πολιτική, μιλάμε για προσφορά στην Περιφέρεια, στους πολίτες της Περιφέρειας, στους ανθρώπους με τους οποίους ζούμε και εργαζόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον. Άρα λοιπόν και να μην υπήρχε ο χρόνος, θα έπρεπε να βρεθεί. Αλλά ο χρόνος υπάρχει ήδη. Είχα πει και σε άλλη συνέντευξή πως για να κάνω αυτό το βήμα, πρώτα μίλησα με τους δικούς μου ανθρώπους την οικογένειά μου. Έτσι λοιπόν το βήμα έγινε με απόλυτη συνεννόηση πως εγώ ένα μεγάλο μέρος του χρόνου μου θα τον αφιερώσω στην Περιφέρεια. Είμαι λοιπόν τυχερός γιατί έχω δίπλα μου τη σύζυγό μου, που σηκώνει το βάρος δύο μικρών παιδιών, αλλά και τον αδελφό μου, Γιώργο, που θα αναλάβει περισσότερες ευθύνες στο οινοποιείο. Οπότε όλα θα έλεγα πως είναι τακτοποιημένα ως προς τον χρόνο και δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Άλλωστε έχω μάθει από την οικογένειά μου και το συνεχίζω κι εγώ, όταν αναλαμβάνω μια τόσο σημαντική ευθύνη – γιατί ευθύνη είναι να εκλεγείς σε μια θέση της τοπικής αυτοδιοίκησης – να την φέρνω σε πέρας με οποιοδήποτε άλλο κόστος.

 

  1. Ποια θεωρείς ότι είναι τα κυριότερα προβλήματα που πρέπει να λυθούν στην Περιφέρεια ΑΜΘ;

Αρχικά πρέπει να τονώσουμε την περιφερειακή οικονομία που λόγω της κρίσης εξακολουθεί να ταλανίζεται από σοβαρά προβλήματα. Μέσα στις προτεραιότητές μας λοιπόν, είναι η ενδυνάμωση των δράσεων στους κλάδος της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης. Στις προτεραιότητές μας είναι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τόσο των υφιστάμενων όσο και των νεοφυών, αλλά και να μετατρέψουμε την Περιφέρεια σε κόμβο δικτύων μεταφορών ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο αξιοποιώντας τη γεωγραφική της θέση. Παράλληλα θέλουμε να ενισχύσουμε την ψηφιακή οικονομία και να βελτιώσουμε την επιχειρηματική κουλτούρα κάνοντας τις επιχειρήσεις πιο εξωστρεφείς.

Από τα μεγάλα προβλήματα της Περιφέρειάς μας είναι και αυτό της περίθαλψης. Εκεί λοιπόν έχουμε εκπονήσει ένα εμπεριστατωμένο σχέδιο, που περιλαμβάνει τη βελτίωση και ενίσχυση των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας, των δομών κοινωνικής πρόνοιας, των υποδομών ψυχικής υγείας και των υποστηρικτικών δομών. Είναι ξεκάθαρα βασικός μας στόχος η καταπολέμηση των διακρίσεων και η μείωση των ανισοτήτων. Μέλημά μας είναι η δημιουργία ιατρείων για πρωτοβάθμια φροντίδα των ΑμεΑ αλλά και η δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα επιτρέψουν μεγαλύτερη πρόσβαση σε αυτούς τους πολίτες στην αγορά εργασίας.

Ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς είναι και το περιβάλλον. Σε αυτό τον τομέα λοιπόν είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε πολιτικές για την προστασία του από την κλιματική αλλαγή, να προωθήσουμε τις ήπιες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με προώθηση της γεωθερμίας, της ηλιακής και αιολικής ενέργειας και της παραγωγής ενέργειας από βιομάζα.  Επίσης είναι σημαντική και άμεση ανάγκη για αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά έργα, που έχουμε εντάξει στον σχεδιασμό μας.

Με λίγα λόγια τα προβλήματα της Περιφέρειας δεν είναι ένα, δεν είναι δύο, αλλά πολύ περισσότερα και ο στόχος μας είναι να τα αμβλύνουμε αν όχι να τα εξαλείψουμε στο σύνολό τους. Αυτό που έχω να υπογραμμίσω είναι πως όχι μόνο έχουμε τις λύσεις αλλά έχουμε και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα μας επιτρέψουν με τη σωστή διαχείριση να υλοποιήσουμε το σύνολο του προγράμματός μας.

 

  1. Το μήνυμά σου προς τους ψηφοφόρους, γιατί να σε ψηφίσουν;

Δεν μου αρέσουν τα κλισέ της πολιτικής του στυλ «δουλειά, δουλειά, δουλειά, σηκώνουμε μανίκια» και άλλα τέτοια. Ο λόγος που έχουν οι πολίτες να με ψηφίσουν είναι η συνέπειά μου, η υφιστάμενη προσπάθειά μου να προσφέρω στα κοινά, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό και στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων της Περιφέρειάς μας. Γνωρίζουν τι μπορώ να κάνω, τι είμαι διατεθειμένος να κάνω και πολύ περισσότερο ότι μπορώ να το κάνω. Άρα με αυτά τα επιχειρήματα ζητώ την ψήφο των πολιτών ώστε να τους αποδείξω και την ικανότητά μου να υλοποιήσω μαζί με τον Χριστόδουλο Τοψίδη, το πρόγραμμα του συνδυασμού «Περιφερειακή Σύνθεση», το οποίο καταρτίσαμε με πολύ κόπο και κυρίως φροντίζοντας να βρούμε ρεαλιστικές λύσεις που μπορούν να υλοποιηθούν και να μην είναι απλά «πυροτεχνήματα» και απλά ανεδαφικές προεκλογικές υποσχέσεις.

Σχετικά Άρθρα