slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Συνέντευξη με τον Γιατρό Βασίλη Παπαδόπουλο | Κατεβαίνει με τον συνδυασμό του Γιάννη Παπαχρόνη “Αγάπη για την Ξάνθη μας”

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές και σήμερα έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε στο xanthinews.gr τον γιατρό Παθολόγο  κ. Βασίλη Παπαδόπουλο ο οποίος μας απάντησε για την απόφαση του να καταίβει στις εκλογές αλλά και για το συνδυασμό του Γιάννη Παπαχρόνη “Αγάπη για την Ξάνθη μας”

Ερ.: Βασίλη πες μας γιατί θέλησες να αναμιχθείς στις τοπικές εκλογές; Τι ήταν αυτό που σε ώθησε;

Απ.: Πάντα με ενδιέφεραν τα κοινά, και ιδιαίτερα στο επίπεδο του Δήμου μας, ποτέ όμως δεν έτυχε να βρω εκφραστή των ανησυχιών και των προσδοκιών μου ως πολίτης. Ετούτη τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά με το Γιάννη Παπαχρόνη: έναν άνθρωπο που τυχαίνει να γνωρίζω από τα λυκειακά μας χρόνια, που μαζί του συμπορεύομαι δεκαπέντε τουλάχιστον συναπτά έτη στις εθελοντικές αιμοδοσίες και που στο πρόσωπό του βλέπω τον πλέον κατάλληλο μπροστάρη για το Δήμο μας. Περιττό λοιπόν να σας πω ότι εγώ πρώτος του ζήτησα να συμπεριληφθώ σε αυτόν στο συνδυασμό της Αγάπης και της Προσφοράς, την “ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ”.

 

Ερ.: Τι είδες το πρόσωπο του Γιάννη Παπαχρόνη που σε ενέπνευσε ώστε να συμμετάσχεις στον συνδυασμό Αγάπη για την Ξάνθη μας;

Απ.: Ο Γιάννης Παπαχρόνης είναι ένας ακάματος και ανιδιοτελής κοινωνικός εργάτης, ένας πολυσχιδής αλτρουϊστής, ένας οραματιστής αλλά και ταυτόχρονα πραγματιστής και πάνω από όλα αποτελεσματικός. Ο Γιάννης, τόσα χρόνια που τον ξέρω, πρώτα έκανε και μετά μιλούσε. Έκανε πολλά και μιλούσε λίγο. Μιλούσαν πιο πολύ οι συνεργάτες του και ακόμη περισσότερο ο κόσμος – όχι τόσο για αυτόν, από σεβασμό γιατί κάτι τέτοια δεν τα θέλει, αλλά για το έργο του. Δείτε το Σύλλογο Αιμοδοτών Νομού Ξάνθης “Η ΑΓΑΠΗ” – δε θέλω να τον συγκρίνετε με άλλους συλλόγους στην πόλη, δεν είναι σωστό – δείτε τον σαν απόλυτο μέγεθος έμπρακτης συμπαράστασης όχι μόνο σε κάθε Ξανθιώτη αλλά και αλλού. Δείτε το Γηροκομείο, ένα χώρο που εμπνέει νοικοκυροσύνη και αγάπη, ένα χώρο στον οποίο χαίρεσαι σε κάθε επίπεδο. Επίσης, μην ξεχνούμε ότι ο Γιάννης διαθέτει μία πολυετή εμπειρία σε θέματα διαχείρησης δημοσίου χρήματος, εργαζόμενος στο λογιστήριο της Επιτροπής Ερευνών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Ο Γιάννης, πιστεύω ακράδαντα ότι θα μετουσιώσει και το Δήμο μας σε ένα μεγάλο, πλούσιο, νοικοκυρεμένο και προπάντων φιλόξενο σπίτι για όλους μας.

Ερ.: Είσαι ένας από τους πολύ γνωστούς γιατρούς της Ξάνθης κάτι που λογικά πρέπει να σου απορροφά αρκετή ενέργεια… έχεις χρόνο να αφιερώσεις στην πολιτική;

Απ.: Τόσα χρόνια κάνω πολιτική, με την αρχαία έννοια του όρου, με κάθε ευκαιρία. Ιδιαίτερα στο χώρο του Ιατρείου, όπου ο πόνος και οι δοκιμασίες κυριαρχούν, γίνονται πολύ ειλικρινείς συζητήσεις. Επειδή με τα χρόνια η επικοινωνία και η αναζήτηση αυτού του είδους παρήγαγε ιδιαίτερα σημαντικούς καρπούς, ένιωσα την ανάγκη να δηλώσω και θεσμικά τη συμμετοχή μου στα κοινά. Στην περίπτωση του συνδυασμού μας “ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ” ο σχεδιασμός ενός πολύ αξιόλογου και άκρως εφικτού προγράμματος κοινωνικής πολιτικής αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο έμπρακτης συμμετοχής στα πολιτικά δρώμενα λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας. Θα σας αναφέρω ένα και μόνο παράδειγμα: Τι καλύτερο από το γίνει πράξη ένα Δημοτικό Ιατρείο υψηλών προδιαγραφών για όλους μας; Και τέλος ο χρόνος: Ο χρόνος είναι σχετικός. Το να προσεγγίσεις ένα πρόβλημα των δημοτών μπορεί να απαιτεί αρκετό χρόνο, όμως η συνεργασία, η οργάνωση, εμπειρία, η γνώση και η τεχνολογία χαρακτηρίζουν τον ποιοτικό άρα και αποτελεσματικό χρόνο.

Ερ.: Ποια θεωρείς ότι είναι τα κυριότερα προβλήματα που πρέπει να λυθούν στην Ξάνθη;

Απ.: Όλοι μας γνωρίζουμε τα βασικά προβλήματα, όπως η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό και η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, η ανεπάρκεια χώρων αναψυχής και άθλησης, η ερήμωση της περιοχής της Σταυρούπολης και τόσα άλλα.  Πρωτίστως όμως, η Ξάνθη μας πάσχει από ομοψυχία! Κατά την άποψή μου η νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει πρέπει να δουλέψει πολύ στο θέμα αυτό. Ο νόμος βοηθάει προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν είναι ανάγκη να υπάρχουν a priori πλειοψηφίες, κάθε θέμα επιβάλλεται να συζητείται με γνώμονα τη βέλτιστη δυνατή λύση. Ξέρετε, πιστεύω ότι οι πολίτες πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο στις αποφάσεις. Και εδώ ο νόμος βοηθάει: Προβλέπει δημοψηφίσματα σε τοπικό επίπεδο. Ποιος δημότης δεν θα ήθελε να εκφράζει την άποψή του για θέματα μειζόνων παρεμβάσεων; Και κάτι εξίσου σημαντικό: Η Ξάνθη μας χρειάζεται ένα Δημοτικό Συμβούλιο και κυρίως ένα Δήμαρχο που να υπηρετεί το μετασχηματισμό της βούλησης των πολιτών σε έργο. Η Δημοτική αρχή πρέπει να είναι ο μηχανισμός της έμπρακτης έκφρασης των πολιτών.

Ερ.: Το μήνυμά σου προς ψηφοφόρους γιατί να σε ψηφίσουν

Απ.: Πιστεύω πολύ στις συμπολίτισσες και στους συμπολίτες μου, πιστεύω ότι ξέρουν καλά τι θα ήθελαν να αλλάξει στην Ξάνθη. Κάποιες φορές βέβαια η επιλογές μας υπαγορεύονται από προσωπικές δεσμεύσεις. Αυτήν την φορά όμως έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι οι επιλογές μας θα αλλάξουν. Η πρότασή μας είναι διαφορετική – ο συνδυασμός μας απαρτίζεται από ανθρώπους που θα δαπανήσουν δυνάμεις και θα καταθέσουν ψυχή και πιστεύω ότι θα ανταποδώσουν στο πολλαπλάσιο την εμπιστοσύνη του κόσμου. Και κάτι ακόμη: Ας σκεφτούμε ότι αν πράγματι μέσα μας αξιολογούμε αυτή τη φορά κάτι ως διαφορετικό σε σχέση με αυτά που απορρίπταμε έως τώρα και που ενδεχομένως αποθάρρυναν την άσκηση του εκλογικού μας δικαιώματος, ας το σκεφτούμε ξανά: Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία είναι έμπρακτη εφαρμογή ελευθερίας!

 

Παπαδόπουλος Βασίλειος

Ιατρός Παθολόγος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

με το συνδυασμό “ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ”

με υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης τον Ιωάννη Παπαχρόνη.

 

Σχετικά Άρθρα