Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Συνέντευξη Γ. Παυλίδη για τον ένα χρόνο στην Περιφέρεια. Ο τουρισμός θα πρέπει να γίνει η βαριά μας βιομηχανία

paylidhs synenteyksh paylidhs synenteyksh (1)

Χθες το πρωί 1 Σεπτεμβρίου παρουσία δεκάδων μέσων ενημέρωσης από όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ πραγματοποίησε τον απολογισμό του πρώτου χρόνου παρουσίας του στην Περιφέρεια ΑΜΘ, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης

Στη συνέντευξη, όπου παρέστησαν και όλοι οι χωρικοί και θεματικοί αντιπεριφερειάρχες καθώς και οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών της Περιφέρειας έγινε μια εκτενής ενημέρωση για τα πεπραγμένα και τους στόχους.

Ο Γιώργος Παυλίδης μίλησε χωρίς γραπτό κείμενο για πάνω από 2 ώρες και ασχολήθηκε με όλα τα θέμα, τα οποία φαίνεται ότι τα γνωρίζει εξαιρετικά καλά. Ξεκάθαρο όραμά του είναι να δομήσει διακριτή περιφερειακή ταυτότητα χωρίς να απομακρύνεται από τον εθνικό σχεδιασμό και προσαρμοσμένη στα τοπικά χαρακτηριστικά και συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Το μεγάλο βάρος δίνεται στην τουριστική ανάπτυξη με τον Περιφερειάρχη να σημειώνει ότι βρίσκεται στο επίκεντρο του σχεδιασμού και σε άμεση σύνδεση με τον αγροδιατροφικό τομέα. Πεποίθηση του Γ. Παυλίδη είναι πως στο μέλλον το μεγαλύτερο μέρος του κατά κεφαλήν εισοδήματος της περιοχής θα προέρχεται από τον τουρισμό.

Σχετικά Άρθρα