slider Αγροτικά Τελευταία Νέα

Συνέδριο: Ξάνθη | Εναλλακτικές προοπτικές από τις γαστρονομικές αναζητήσεις στη βιώσιμη και ηθική ανάπτυξη

A’ Διεθνές επαγγελματικό συνέδριο

«Ξάνθη: Εναλλακτικές Προοπτικές – από τις γαστρονομικές αναζητήσεις στη βιώσιμη και ηθική ανάπτυξη»

Το συνέδριο αποτελεί μια προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της ταξιδιωτικής ταυτότητας της Ξάνθης, μέσα από την ανανέωση της γαστρονομικής της σκηνής αλλά και της προσφοράς νέων τουριστικών εμπειριών.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να σηματοδοτήσει την απαρχή μιας συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων του τουρισμού και να ενισχύσει την ανταλλαγή ιδεών συμβαδίζοντας με τις σύγχρονες τάσεις στον γαστρονομικό τουρισμό αλλά και στον τουρισμό ευεξίας.

*Είσοδος ελεύθερη

 

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019
9:00 – 20:00

Ξάνθη

Elisso Xenia Hotel Du Nord

 

Το συνέδριο  φιλοδοξούμε να αποτελέσει «τόπο συνάντησης» κτηνοτρόφων και παραγωγών, επιχειρηματιών εστίασης, εκπροσώπων τουριστικών επιχειρήσεων,  chefs, αναγνωρισμένων  ακαδημαϊκών και επιστημόνων της Ελλάδας και του εξωτερικού, food και travel bloggers, διεθνών τουριστικών πρακτορείων εναλλακτικού τουρισμού  αλλά και του κοινού γενικότερα που θέλει να γνωρίσει καινοτόμες προτάσεις και προϊόντα και να πειραματισθεί σε νέες γεύσεις και εμπειρίες.

Το συνέδριο θα αναπτυχθεί σε δύο κεντρικούς άξονες.

Ο πρώτος θα αφορά στην προβολή της αυτόχθονης φυλής της βραχυκερατικής αγελάδας, την ανάδειξή της ως πολιτιστικό πόρο και εργαλείο μάρκετινγκ για την κοινωνική και τουριστική ανάπτυξη και στην πρόταση επαναπροσδιορισμού της γαστρονομικής ταυτότητας της Ξάνθης μέσω της αξιοποίησης των αυτόχθονων φυλών και άλλων τοπικών προϊόντων στην εστίαση.

 Ο δεύτερος άξονας θα αφορά στο τουριστικό branding, στις νέες τάσεις του πολιτιστικού τουρισμού και του τουρισμού wellbeing, στην χρήση της τεχνολογίας, στην αναγκαιότητα της διαχείρισης ποιότητας και υπηρεσιών πιστοποίησης στον τομέα του τουρισμού που οδηγούν στην αειφορία και δίκαιη ανάπτυξη.

Τα εργαστήρια που θα ακολουθήσουν σκοπό έχουν να φέρουν σε επαφή τους τοπικούς επιχειρηματίες με τους εξέχοντες καλεσμένους ομιλητές και συντονιστές του συνεδρίου ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να κατανοήσουν καλύτερα τα θέματα που θα έχουν αναπτυχθεί στο συνέδριο, στο  τουριστικό  προϊόν που προτείνεται και τις διάφορες παραμέτρους του.

το πρόγραμμα

Σχετικά Άρθρα