Επιχειρηματικότητα Τελευταία Νέα

Συνάντηση της νέας διοίκησης της ΟΕΒΕ Ξάνθης με τα σωματεία- μέλη της

oebe synanthsh oebe synanthsh (1) oebe synanthsh (2) oebe synanthsh (3)

Με αφορμή την υλοποίηση του Υπέργου 19 «Ενδυνάμωση της θεσμικής υποστήριξης των κλαδικών και τοπικών Ομοσπονδιών της ΓΣΕΒΕΕ»* που υλοποιείται από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, σε συνεργασία και με την ΟΕΒΕ Ξάνθης μεταξύ δεκάδων τοπικών και κλαδικών Ομοσπονδιών πανελλαδικά, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Απριλίου με επιτυχία η πρώτη συνάντηση της νεοεκλεγείσας Διοίκησης της ΟΕΒΕ Ξάνθης με τα Σωματεία-μέλη της για την παρουσίαση του έργου.

Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκε ενεργά το σύνολο των Σωματείων της ΟΕΒΕΞ με τα οποία ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, κ. Ιωάννης Παπαργύρης, ο οποίος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δ.Σ. της ΟΕΒΕ Ξάνθης και συμμετείχε στην συνάντηση, έκανε ένα ζωντανό, επίκαιρο κι εποικοδομητικό διάλογο για τη μελέτη, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες και τα καίρια και διαχρονικά συνδικαλιστικά ζητήματα που αφορούν όλες τις επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους και που η ΓΣΕΒΕΕ υποβάλλει ως διεκδικήσεις στον διάλογό της με την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ο κ. Παπαργύρης υπογράμμισε τη σημασία που έχει η συμμετοχή όλων των Σωματείων στην έρευνα που διεξάγεται στο πλαίσιο της μελέτης ώστε να αποτυπωθεί με τον πιο διαυγή και αντιπροσωπευτικό τρόπο η υφιστάμενη κατάσταση της τοπικής οικονομίας, να αναδειχθούν οι προοπτικές ανάπτυξης αλλά και να υποστηριχθούν οι δράσεις της ΟΕΒΕ Ξάνθης για να ενισχυθεί η επιχειρησιακή και θεσμική της λειτουργία καθώς και η συμμετοχή της στον κοινωνικό διάλογο. Ο κ. Παπαργύρης τόνισε τη σημασία της ενεργού συνδικαλιστικής παρουσίας, τόσο στην Ξάνθη και στην Περιφέρεια ΑΜΘ όσο και πανελλαδικά, του κ. Σωτήρη Τσιακίρογλου, πρώην Πρόεδρου της ΟΕΒΕΞ, Μέλους του Προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ και Μέλους του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ο οποίος επίσης συμμετείχε στη συνάντηση για τον διάλογο με τα Σωματεία. Ο κ. Τσιακίρογλου επισήμανε τη σημασία της χρονικής συγκυρίας για την υλοποίηση τέτοιων πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός νέου περιβάλλοντος επιχειρηματικής δραστηριοποίησης μέσα από την θεσμική ενίσχυση και την ακόμη μεγαλύτερη διασύνδεση όλων των συνδικαλιστικών βαθμίδων, ενώ δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει τη συνεχή στήριξη της ΓΣΕΒΕΕ σε όλες τις δράσεις της Ομοσπονδίας.

Η Επιστημονική Συνεργάτις του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στο συγκεκριμένο υποέργο, κα Θεοδώρα Αυγουλίδου, παρουσίασε τις τεχνικές πτυχές και την ανάγκη για στοχευμένη πληροφόρηση που θα οδηγήσει στη διαμόρφωση ενός επιχειρησιακού σχεδίου δράσης και, κατόπιν του έκδηλου ενδιαφέροντος των Σωματείων για συμμετοχή τους στην έρευνα αλλά και για την πληροφόρησή τους για τα αποτελέσματα της έρευνας, έχουν ήδη οργανωθεί διμερείς συναντήσεις στο προσεχές διάστημα.

Ο Πρόεδρος                                                             Η Γενική Γραμματέας

Γεώργιος Μπατζακίδης                                             Μαρία Τσιακίρογλου

 

*Το Υποέργο 19 υλοποιείται στο πλαίσιο του Έργου «Ενίσχυση της θεσμικής και επιχειρησιακής ικανότητας της ΓΣΕΒΕΕ»

Σχετικά Άρθρα