Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Συμφωνία- Τσίπρας: Παρελθόν το Grexit – Αποτρέψαμε οργανωμένο σχέδιο ασφιξίας της Ελλάδας! (video)


Ελαφρώς συγκινημένος και καταπονημένος μετά από 17 ώρες διαπραγματεύσεων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βγήκε από την αίθουσα της Συνόδου Κορυφής και έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

«Δώσαμε μια σκληρή μάχη 6 μήνες τώρα και επιτέλους παλέψαμε για να διεκδικήσουμε ό,τι καλυτερο. Μια συμφωνία που θα δώσει την δυνατότητα να σταθεί η χώρα στα πόδια της», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Βρεθήκαμε μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις σε σκληρά διλλήματα, πήραμε την ευθύνη της απόφασης για να αποτρέψουμε την υλοποίηση των πιο ακραίων συντηρητικών κύκλων στην ΕΕ», είπε και πρόσθεσε:

«Η συμφωνία είναι δύσκολη. Αποτρέψαμε το σχέδιο από το εξωτερικό για χρηματοπιστωτική ασφυξία και κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματός μας το οποίο είχε σχεδιαστεί το τελευταίο διάστημα με κάθε λεπτομέρεια».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα:

«Καταφέραμε σε αυτή την σκληρή μάχη να κερδίσουμε την αναδιάρθρωση του χρέους και μια χρηματοδότηση για το μεσοδιάστημα. Δεν ήταν εύκολη υπόθεση».

«Η Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός, «θα συνεχίσει να αγωνλιζεται για να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη και να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία γιατί την λαϊκή την κερδίσαμε».

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του που έδωσαν σκληρή μάχη μαζί του.

«Η συμφωνία που επετεύχθη σήμερα κρατάει την Ελλάδα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ευστάθειας και δίνει δυαντότητες ανάκαμψης. Ταυτόχρονα όμως ξέραμε από πριν ότι ότι θα ήταν μια συμφωνία που η υλοποίησή της είναι δύσκολη. Τα μέτρα που περιλαμβάνει είναι αυτά που ψηφίστηκαν στην Βουλή. Θα δημιουργήσουν αναπόφευκτα υφεσιακές τάσεις».

Και συνέχισε: έχω την πεποίθηση ότι το πακέτο των 35 δισ και η εξασφαλισμένη χρημαδότηση θα δημιουργήσουν την αίσθηση ότι το Grexit αποτελεί παρελθόν».

Σχετικά Άρθρα