Κοινωνία Τελευταία Νέα

Συμμετοχή των αποστράτων Αξιωματικών στον εορτασμό της Αγ. Βαρβάρας στο Δ Σ. Στρατού

agia barbara

Εορτάστηκε με λαμπρότητα, από το Δ Σ.Στρατού, η μνήμη της Αγίας Βαρβάρας, Προστάτιδας του ΠΒ, στο Στρατόπεδο ”ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ”, με την παρουσία των Πολιτικών και Στρατιωτικών και άλλων Αρχών και μελών της Τοπικής Κοινωνίας. Σημαντική ήταν και η παρουσία των μελών του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, μεταξύ αυτών ο Προέδρος και ο Αντιπρόεδρος.

Η εορτή ξεκίνησε με τη δέηση στη Μνήμη της Αγίας Βαρβάρας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, κκ Παντελήμωνα, επακολούθησε συνοπτική περιγραφή για τις συνθήκες του μαρτυρικού της θανάτου και ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του Α/ΓΕΣ, κατάθεση στεφάνου από το Στρατηγό Διοικητή του Δ Σ.Στρατού, Άντγο κ. Χρίστο Χαλκίδη, ενώ στο τέλος επακολούθησε μικρή δεξίωση, όπου προσφέρθηκαν οι παραδοσιακοί λουκουμάδες από το Προσωπικό της ΔΠΒ/Δ’ΣΣ, που ήταν και ο οικοδεσπότης.

Παρέστησαν ο Περιφερειάρχης ΑΜΑΘ κ. Γεώργιος Παυλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Ξάνθης, κ Κων/νος Ζαγναφέρης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο Σοφολογιότατος Μουφτής Ξάνθης κ. Σινίκογλου, Πρόεδροι Ενώσεων και Συλλόγων, κ.α.

Σχετικά Άρθρα