Οικολογία Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

«Συμμετοχή του Φορέα Διαχείρησης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας Ισμαρίδας στην έκθεση British Birdfair 2014»

britfeair britfeair (2) britfeair (3)

O Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου- Βιστωνίδας- Ισμαρίδας για 1 η φορά συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στη διεθνή έκθεση British Birdfair 2014. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις  για ορνιθοπαρατηρητές παγκοσμίως, η οποία διεξάγεται σε ετήσια βάση από το 1989. Η έκθεση διοργανώθηκε στο Rutland Water Nature Reserve, έναν μικρό υγρότοπο της Μεγάλης Βρετανίας και διήρκησε τρεις ημέρες, από τις 15 έως τις 17 Αυγούστου. Ο αριθμός των επισκεπτών φέτος ξεπέρασε τα 22.000 άτομα, που συνέρρευσαν από κάθε γωνιά του πλανήτη για να ενημερωθούν σχετικά με τις περιοχές ανά την υφήλιο οι οποίες φημίζονται για την πλούσια ορνιθοπανίδα τους, αλλά και για να γνωρίσουν όλες τις καινούριες τεχνολογικές εξελίξεις που την αφορούν.

Εδώ και 25 χρόνια, η έκθεση Birdfair περικλείει όλο το φάσμα των προϊόντων που σχετίζονται με την ορνιθοπαρατήρηση, (εξειδικευμένα γραφεία τουρισμού, εταιρείες φωτογραφικών και οπτικών ειδών, ΜΚΟ κλπ) ενώ παράλληλα αναλαμβάνει δράσεις για την προστασία των πτηνών που βρίσκονται σε κίνδυνο. Η συμβολή της έκθεσης στη διατήρηση του πληθυσμού πτηνών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση δεν περιορίζεται μόνο στο επίπεδο ευαισθητοποίησης του κοινού. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά τη διάρκεια της περσινής έκθεσης συγκεντρώθηκαν £270.000, οι οποίες δόθηκαν στην BirdLife International.

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας Ισμαρίδας συμμετείχε στην έκθεση με κοινό περίπτερο με τους Φορείς Διαχείρισης Δέλτα Έβρου και Δάσους Δαδιάς, με σκοπό την ανάδειξη του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης αλλά κυρίως την απόκτηση εμπειρίας και γνώσης για την ενδεχόμενη συμμετοχή του και τις επόμενες χρονιές, με χρηματοδότηση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και ειδικότερα μέσω της πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του ΕΠΑΜΑΘ».

Σχετικά Άρθρα