Κοινωνία Περιφέρεια Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού 2014 της Μόσχας

 DSC_0079 DSC_0167 DSC_0178

Σε μια από τις σημαντικότερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, την Moscow International Travel & Tourism 2014, συμμετείχε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Αρχέλαο Γρανά. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 19-22 Μαρτίου 2014.

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ συμμετείχε με δική της αποστολή στο ενιαίο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. που εκπροσωπούσε τη χώρα μας. Σε συνεργασία με τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Τουρισμού Αναστάσιο Λιάσκο, του ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά, καθώς και τον Διευθυντή του ΕΟΤ Ρωσίας Πολύκαρπο Ευσταθίου, ο κος Αρχέλαος Γρανάς πραγματοποίησε συναντήσεις με tour operators, τουριστικά πρακτορεία και Ρώσους επαγγελματίες, οι οποίοι επιβεβαίωσαν το σταθερό ενδιαφέρον που υπάρχει στη ρωσική τουριστική αγορά για ενίσχυση του ρεύματος επισκεπτών προς την Περιφέρειά μας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη των Ρωσικών τουριστικών υπηρεσιών και με Ρώσους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι έδειξαν ζωηρό ενδιαφέρον και προμηθεύτηκαν το έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό για την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, που διατίθετο στη ρωσική γλώσσα, με σκοπό να ενημερωθούν οι ίδιοι αλλά και να ενημερώσουν τα γραφεία και τους πελάτες τους.

Σε ειδική συνάντηση που διοργανώθηκε από τον ΕΟΤ για την προβολή της χώρας μας, ο κος Αρχέλαος Γρανάς ανέπτυξε με εισήγησή του τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρει η Περιφέρειά μας ως τουριστικός προορισμός στη μεγάλη ρωσική τουριστική αγορά. Στην ομιλία του, ξεχώρισε τις φυσικές ομορφιές και τους ιστορικούς και θρησκευτικούς τόπους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, καθώς και τις μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται κυρίως στη διάρκεια του καλοκαιριού. Τέλος, ειδική αναφορά έκανε για το νησί της Θάσου, που αποτελεί έναν ιδιαίτερα αγαπητό προορισμό για τους Ρώσους επισκέπτες της περιοχής μας.

Σχετικά Άρθρα