Οικολογία Τελευταία Νέα

Συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην πανευρωπαϊκή καμπάνια «Europe in My Region 2017»

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜΘ, συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πανευρωπαϊκή καμπάνια «Europe in My Region», που έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας θα πραγματοποιηθεί στο Ερατεινό Καβάλας, στις 22 Μαΐου και ώρα 11.00 π.μ., επίσκεψη μαθητών στο έργο «Εκμετάλλευση Γεωθερμικού Πεδίου Ερατεινού Χρυσούπολης Ν. Καβάλας»», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» 2007 – 2013.

Το έργο περιλαμβάνει γεώτρηση με την οποία αντλείται γεωθερμικά ρευστό (ζεστό νερό) καθώς και αντλιοστάσιο στο οποίο υπάρχει εξειδικευμένος ηλεκτρονικός εξοπλισμός για τη μεταφορά του ζεστού νερού σε αγροτεμάχια και θερμοκήπια της περιοχής.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη σε σύγχρονη θερμοκηπιακή μονάδα καλλιέργειας καλλωπιστικών φυτών που χρησιμοποιεί τη θερμική ενέργεια του Γεωθερμικού Πεδίου.

Σχετικά Άρθρα