slider Γυναίκα και Παιδί Τελευταία Νέα

Συμβουλές για να προστατεύσετε τα μάτια σας τώρα το καλοκαίρι

● Φοράτε καπέλο με φαρδύ γείσο, που θα σκιάζει τα μάτια σας.
● Μην κοιτάτε ποτέ κατάματα τον ήλιο, ακόμη και αν φοράτε γυαλιά ηλίου, γιατί μπορεί να προκληθούν βλάβες στην ωχρά κηλίδα. Συμβουλεύστε και το παιδί σας να μην το κάνει αυτό.
● Έχετε υπόψη σας ότι ορισμένα φάρμακα (όπως διουρητικά, αντιβιοτικά, αντιψυχωσικά, καθώς και φάρμακα για την αρθρίτιδα) αυξάνουν τη δράση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Γι’ αυτό, αν ακολουθείτε οποιαδήποτε φαρμακευτική αγωγή, συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τυχόν προβλήματα στον ήλιο.
● Αν μετά από ηλιοθεραπεία ή μεγάλη χρονική έκθεση στον ήλιο νιώσετε οξύ πόνο στα μάτια ή έχετε θολή όραση, απευθυνθείτε στον οφθαλμίατρο.
● Εάν έχετε υποβληθεί σε οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση στα μάτια, συμβουλευτείτε το γιατρό σας, ώστε να σας ορίσει τα ακριβή χρονικά διαστήματα έκθεσης στον ήλιο, αλλά και να σας δώσει τις απαραίτητες οδηγίες.
● Μην αγοράζετε γυαλιά από το σουπερμάρκετ ή από πλανόδιους, γιατί, αν δεν διαθέτουν απορροφητικούς φακούς για την ακτινοβολία, δεν προσφέρουν προστασία από τον ήλιο. Αντιθέτως, μπορεί να προκαλέσουν και βλάβες, γιατί, καθώς διαστέλλεται η κόρη του ματιού, επιτρέπει την εισχώρηση περισσότερης υπεριώδους ακτινοβολίας στα μάτια από ό,τι αν δεν φορούσατε καθόλου γυαλιά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και να δείτε εκατοντάδες σχέδια με γυαλιά ηλίου μπορείτε να επισκεφθείτε το μεγαλύτερο κατάστημα οπτικών της Θράκης το GRAND ΟΠΤΙΚΑ στην 28 ης Οκτωβρίου 66 Ξάνθη. Τηλέφωνο 2541022705.

 

Βρείτε μας και στο Facebook: Grand Optika

Σχετικά Άρθρα