Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Συλλογή και ανακύκλωση συσκευασιών στον Δήμο Αβδήρων

tsitiridhs anakyklosh

Ο Δήμος Αβδήρων, μετά την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων με την ΔΙΑΑΜΑΘ Α.Α.Ε. και την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) καθώς και την πρόσφατη παραλαβή των μπλε κάδων και του απορριμματοφόρου οχήματος ανακυκλώσιμων υλικών, ξεκινάει την ανακύκλωση χάρτινων, πλαστικών, γυάλινων και μεταλλικών συσκευασιών σε όλους τους οικισμούς του Δήμου.

Τη Δευτέρα 04 Μάιου 2015 επισκέφθηκε τον Δήμο και τον Δήμαρχο Αβδήρων κ. Γεώργιο Τσιτιρίδη  ομάδα από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), η οποία ξεκίνησε την ίδια ημέρα  την καμπάνια ενημέρωσης των κατοίκων  όλων των οικισμών του Δήμου Αβδήρων σχετικά με τις ανακυκλώσιμες συσκευασίες. Στα πλαίσια των ενεργειών ενημέρωσης που θα ολοκληρωθούν μέχρι  την Τετάρτη 06-05-2015 θα διανεμηθούν  ειδικές σακούλες ανακύκλωσης και ενημερωτικά έντυπα σε όλες τις κατοικίες του Δήμου.

Παράλληλα θα ξεκινήσει από τις 06-05-2015 έως την 21-05-2015, η τοποθέτηση των 173 μπλε κάδων σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Αβδήρων από τις Υπηρεσίες του Δήμου και στις 15-05-2015 θα πραγματοποιηθεί το 1ο δρομολόγιο συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών από το ειδικό απορριμματοφόρο.

Καλούμε όλους τους Δημότες μας να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια ανακύκλωσης και να συμβάλλουν καθοριστικά στον περιορισμό του όγκου των απορριμμάτων που καταλήγουν για ταφή, προς όφελος του περιβάλλοντος και της οικονομίας.

Ας κάνουμε από σήμερα την ανακύκλωση τρόπο ζωής ώστε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα μας και να ζήσουμε σε ένα περιβάλλον που δικαιούμαστε και μας αξίζει.

 

Σχετικά Άρθρα