slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Συγχαρητήρια στον μαθητή Απόστολο Καπουσούζη για την επιτυχία του σε παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής!!

Ως Ξανθιώτες συγχαίρουμε τον Ξανθιώτη μαθητή Απόστολο Καπουσούζη,για την πρόσφατη επιτυχία σε παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής!

Ο Απόστολος Καπουσούζης του Βασιλείου, μαθητής του συλλόγου Ρομποτικής Ξάνθης”RoboSpecialists”, φοιτητής πλέον επιλέχτηκε για 2η χρονιά να συμμετέχει και φέτος στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής της FIRST Global Gallenge που διεξήχθη στο Dubai 24-27 Οκτωβρίου με την Εθνική Ομάδα Ρομποτικής και κατέλαβε την 3η θέση.Το Χάλκινο μετάλλιο των παιδιών ήταν επιβράβευση για τον μηχανολογικό σχεδιασμό του ρομπότ, ανάμεσα σε 188 συμμετέχοντες χώρες.

Ο Απόστολος επιλέχτηκε από την Ξάνθη και πέρυσι για τον ίδιο διαγωνισμό που διεξήχθη στο Mexico στις 16-18 Αυγούστου του 2018. Συμμετείχε επίσης με τους ”RoboSpecialists” στον 1ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό της FIRST Global που διεξήχθη στην Ουάσινγκτον τον Ιούλιο του 2017 εκπροσωπώντας την Ελλάδα .Το Νοέμβριο του 2017 συμμετείχε με τον σύλλογο και σε Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Ρομποτικής στο Ταλίν της Εσθονίας ”Robotex17”, η ομάδα τους κατέλαβε την 10η θέση σε συμμετοχή 168 χωρών. Συμμετείχε στο 17ο Συνέδριο της ‘Ενωσης Ελλήνων Φυσικών στη Θεσ/νίκη στις 17-18 Μαρτίου 2018 με την ομάδα Διαστημικής Εlementarysavesatelite-1 Can Sat ,στην παρουσίαση η ομάδα του πήρε την 1η θέση ”Γίνε και εσύ ερευνητής”. Τον Απρίλιο συμμετείχε και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διαστημικής Can Sat όπου η ομάδα κατέλαβε την 5η θέση . Επίσης συμμετείχε σε Περιφερειακούς και Πανελλήνιους Διαγωνισμούς το 2017,2018 και 2019.Το 2018 στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στην Αθήνα , στην κατηγορία ρομποτικού ποδοσφαίρου Football για παιδιά Λυκείου η ομάδα του κατέλαβε την 4η θέση. Χαιρόμαστε που ο Απόστολος εκπροσώπησε με τις συμμετοχές του όχι μόνο την Ελλάδα , αλλά και την περιφέρεια ΑΜ-Θ και ιδιαίτερα την ακριτική μας πόλη ,την Ξάνθη μας.

Πολλά συγχαρητήρια , ευχόμαστε κάθε επιτυχία και καλή σταδιοδρομία, να συνεχίσει με το ίδιο πάθος και το ίδιο ήθος να προοδεύει στη ζωή του!

Σχετικά Άρθρα