Αθλητικά Τελευταία Νέα

Στο ντεμπούτο του Βίτορ Περέιρα, ο Ολυμπιακός έσπασε το εντός έδρας αήττητο της Ξάνθης. SKODA ΞΑΝΘΗ- Ολυμπιακός 1-3

skoda olympiakos 2 skoda olympiakos

Την πρώτη ήττα στο γήπεδό της γνώρισε η SKODA ΞΑΝΘΗ το βράδυ της Κυριακής στο φινάλε του α’ γύρου. Η ξανθιώτικη ομάδα προσπάθησε, όμως επηρεάστηκε και από το πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων που προήλθε από αμφισβητούμενο φάουλ στον Ντοσεβί. Ο Ολυμπιακός στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής επικράτησε με 1-3 με δύο γκολ του Μήτρογλου (18’, 53’) κι ένα του Ντοσεβί (30’) και πήρε τους βαθμούς της νίκης. Η SKODA ΞΑΝΘΗ μείωσε στο 82’ με τον Λουσέρο.

Η αποστολή

Alexandre Silva Cleyton, Christian Obodo, Lucero Adrián, Soltani Karim, Walter Fernández Balufo, Βασιλακάκης Θεόδωρος, Γούτας Δημήτρης, Ζαρόπουλος Μιχάλης, Καπετάνος Παντελής, Καρυπίδης Χρήστος, Κομεσίδης Δημήτρης, Κυριακίδης Δημήτρης, Λισγάρας Χρήστος, Μπαξεβανίδης Δήμος, Μπέρτος Μανώλης, Ορφανίδης Πέτρος, Παπαστεριανός Μανώλης, Φλίσκας Κώστας

Αρχική Ενδεκάδα

1. Κυριακίδης Δημήτρης

2. Μπέρτος Μανώλης

3. Μπαξεβανίδης Δήμος

4. Καρυπίδης Χρήστος

5. Γούτας Δημήτρης

6. Φλίσκας Κώστας

7. Βασιλακάκης Θεόδωρος

8. Soltani Karim

9. Lucero Adrián

10. Alexandre Silva Cleyton

11. Καπετάνος Παντελής

Αναπληρωματικοί

Christian Obodo

Walter Fernández Balufo

Ζαρόπουλος Μιχάλης

Κομεσίδης Δημήτρης

Λισγάρας Χρήστος

Ορφανίδης Πέτρος

Παπαστεριανός Μανώλης

Περιγραφή αγώνα

Ο πρώτος γύρος του φετινού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε για την SKODA ΞΑΝΘΗ και τον Ολυμπιακό με την αναμέτρηση στο «SKODA ΞΑΝΘΗ Arena» το απόγευμα της Κυριακής στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής. Σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι με τους γηπεδούχους να θέλουν τη νίκη για να πετύχουν ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στον πρώτο γύρο και ταυτόχρονα να αναρριχηθούν ψηλότερα στον σχετικό πίνακα ενώ από την άλλη η ομάδα του Ολυμπιακού ζητούσε τους βαθμούς για να ξεπεράσει τον ΠΑΟΚ στην 1η θέση και το ντεμπούτο του Βίτορ Περέιρα στον πάγκο της ομάδας να είναι θετικό.
Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου που είχαν 6 νίκες και δύο ισοπαλίες στο γήπεδό τους ήθελαν να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά το «λευκό» αποτέλεσμα με τον Πανθρακικό και γι’ αυτή την προσπάθεια ο Ρουμάνος προπονητής επέλεξε στην βασική ενδεκάδα τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Μπαξεβανίδη – Μπέρτο στα άκρα της άμυνας, τους Γούτα – Καρυπίδη στη θέση των κεντρικών αμυντικών, τους Φλίσκα – Βασιλακάκη στον άξονα της μεσαίας γραμμής και τους Σολτάνι – Λουσέρο – Κλέιτον σε πιο δημιουργικούς ρόλους και προωθημένο τον Καπετάνο.
Από την άλλη μεριά ο Περέιρα επέλεξε τους: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μαζουάκου, Σιόβας, Αυλωνίτης, Μανιάτης, Κασάμι, Ντοσεβί, Ντομίνγκεζ, Μήτρογλου, Αφελάι στην αναμέτρηση του «SKODA ΞΑΝΘΗ Arena» ανάμεσα σε δύο από τις κορυφαίες επιθέσεις του πρωταθλήματος.
Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα άνηκε στην SKODA ΞΑΝΘΗ που προσπάθησε στην κόντρα επίθεση να ανοίξει το σκορ. Ο Λουσέρο στο 7ο λεπτό βρέθηκε κοντά στο 1-0 όμως πιεζόμενος από τον Μανιάτη δεν κατάφερε να βρει τον στόχο. Λίγο αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 16ο λεπτό ο Ολυμπιακός κέρδισε ένα φάουλ με τον Ντοσεβί έξω από την περιοχή σε δεξιά θέση. Μία απόφαση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων τόσο από τον πάγκο, όσο και στην κερκίδα. Η απόφαση του Βοσκάκη δεν άλλαξε και δύο λεπτά αργότερα που εκτελέστηκε το φάουλ από τον Ντομίνγκεζ, ο Μήτρογλου με κεφαλιά σημείωσε το 0-1. Στη συνέχεια η ένταση υποχώρησε στο παιχνίδι και η SKODA ΞΑΝΘΗ προσπαθούσε να βρει τον τρόπο να φτάσει με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Ρομπέρτο. Όμως ο Ολυμπιακός σε μία επίθεσή του στο 30’ σημείωσε και 2ο γκολ με τον Κασάμι αποκτώντας σαφές προβάδισμα για τη νίκη. Από το σημείο αυτό και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρξε κάποια μεγάλη στιγμή με το 0-2 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.
Η ξανθιώτικη ομάδα ήθελε ένα γρήγορο γκολ στο ξεκίνημα της επανάληψης για να «ξαναμπεί» στο παιχνίδι και να μειώσει το σκορ χάνοντας μία καλή στιγμή με το σουτ του Βασιλακάκη. Ότι δεν κατάφερε στη φάση αυτή που προήλθε από εκτέλεση κόρνερ του Κλέιτον, το πέτυχε ο Ολυμπιακός στην πρώτη του επίσκεψη στο β’ μέρος στα καρέ του Κυριακίδη. Στο 53’ ο Ντομίνγκεζ εκτέλεσε κόρνερ (για το οποίο υπήρξαν διαμαρτυρίες ότι υπήρξε φάουλ στον Γούτα) και ο Μήτρογλου με το δεύτερο γκολ του στο παιχνίδι έκανε το 0-3 και τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα για την ομάδα του Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος προπονητής στο 60’ προχώρησε στις δύο πρώτες του αλλαγές με τους Παπαστεριανό και Βάλτερ να περνούν στις θέσεις των Βασιλακάκη και Καπετάνου. Στη συνέχεια ο αγώνας δεν είχε ροή με το ενδιαφέρον των φιλάθλων να… στρέφεται στην κερκίδα των φιλοξενούμενων και τις συμπλοκές που είχαν με τους αστυνομικούς. Οι δύο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους με τον Λουσέρο να μειώνει σε 1-3 στο 82’. Αμέσως μετά ο Βάλτερ υποδείχθηκε σε θέση off side και υπήρξαν νέες διαμαρτυρίες για την SKODA ΞΑΝΘΗ σε ένα παιχνίδι που είχε αρκετή ένταση και στο τέλος του καθώς οι υποδείξεις του διαιτητή συνέχισαν να ξεσηκώνουν την κερκίδα.

Οι καλύτερες στιγμές

7’ Στην αντεπίθεση η πρώτη ευκαιρία της SKODA ΞΑΝΘΗ. Ο Καπετάνος έσπασε την μπάλα στον Σολτάνι που βρήκε τον Λουσέρο μέσα στην περιοχή αλλά πιεζόμενος δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε.
13’ Άστοχο το σουτ του Κασάμι από το ύψος της περιοχής.
18’ Φάουλ του Ντομίνγκεζ κεφαλιά του Μήτρογλου και 0-1.
30’ Ο Ντοσεβί με κοντινή προβολή μετά τη σέντρα του Κασάμι έκανε το 0-2.
50’ Μετά από κόρνερ του Κλέιτον κι απομάκρυνση του Ρομπέρτο, ο Βασιλακάκης έκανε το σουτ που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο.
53’ Κόρνερ για τον Ολυμπιακό με τον Ντομίνγκεζ να το εκτελεί και τον Μήτρογλου να κάνει το 0-3.
56’ Ο Λουσέρο έκανε την συρτή σέντρα στον Καπετάνο ο οποίος πιεζόμενος δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή κα η ευκαιρία χάθηκε.
66’ Το σουτ του Σολτάνι μπλόκαρε ο Ρομπέρτο.
82’ Συνεργασία Μπέρτου – Σολτάνι και ασίστ του πρώτου στον Λουσέρο που με προβολή έκανε το 1-3.

Διαιτητές

Διαιτητής: Βοσκάκης Μιχάλης (ΕΠΣ Ρεθύμνου)
Α’ Βοηθός: Βερρης Δημήτριος (ΕΠΣ Λέσβου)
Β’ Βοηθός: Σταυρουλάκης Γεώργιος (ΕΠΣ Ρεθύμνου)
4ος Διαιτητής: Αρετόπουλος Αλέξανδρος (ΕΠΣ Τρικάλων)

Συνθέσεις

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Καρυπίδης, Γούτας, Φλίσκας, Βασιλακάκης (60’ Παπαστεριανός), Σολτάνι, Λουσέρο, Κλέιτον (72’ Ομπόντο), Καπετάνος (60’ Βάλτερ).
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ομάρ, Μαζουάκου, Σιόβας, Αυλωνίτης, Μανιάτης, Κασάμι, Ντοσεβί, Ντομίνγκεζ (64’ Φορτούνης) , Μήτρογλου, Αφελάι (67’ Ντουρμάζ)

Οι δηλώσεις των προπονητών
Βίτορ Περέιρα (Ολυμπιακός): «Παίξαμε σε ένα γήπεδο δύσκολο με μία δύσκολη ομάδα την SKODA ΞΑΝΘΗ, που ήταν αήττητη στην έδρα της. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι και πήραμε τη νίκη που θέλαμε. Η ομάδα μου ήταν πρόθυμη να δουλέψει στις προπονήσεις. Σήμερα ήμασταν ένα συμπαγές σύνολο που ήθελε να τρέξει και φτάσαμε στον στόχο μας. Παίξαμε σαν ομάδα, αυτό ήταν το κύριο χαρακτηριστικό μας. Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας. Πρέπει όμως να προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι, δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ότι είμαστε φαβορί. Θα ήθελα να πω πως η σημερινή νίκη δεν είναι μόνο δική μου δουλειά αλλά και του Μίτσελ που άφησε μία πολύ καλή ομάδα.»

Ραζβάν Λουτσέσκου (SKODA ΞΑΝΘΗ): «Χάσαμε αυτό το παιχνίδι. Τελείωσε. Αντιμετωπίσαμε μία τεράστια ομάδα με πολύ καλή ποιότητα, δύναμη σε οτιδήποτε έκαναν, κάναμε κι εμείς τα λάθη μας και δεν είχαμε πιθανότητες από την αρχή. Είμαι ικανοποιημένος που αντιμετωπίσαμε μία ομάδα με τέτοια ποιότητα προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, είχαμε ευκαιρίες. Δυστυχώς για μας από δύο στημένες φάσεις κι από μία κόντρα επίθεση δεχθήκαμε τα γκολ. Έχουμε κάθε τρεις μέρες σημαντικά παιχνίδια, δουλεύουμε στην στρατηγική μας. Η επιλογή των παικτών έχει να κάνει και με τον αντίπαλο.»

Εισιτήρια: 3.492
Εισπράξεις: 32.400 €

Σχετικά Άρθρα