sliderΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Στο ΔΠΘ, στους τρίτεκνους και πολύτεκνους και στην διοίκηση του ΑΠΟΞ η Μαρίνα Παυλίδου

Η δραστηριότητα της υποψήφιας Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας κας Μαρίνας Παυλίδου

ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ Δ.Π.Θ.

Η ίδρυση της τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα απασχόλησε την συνάντηση που είχε στην Πρυτανεία του Δ.Π.Θ. στην Κομοτηνή η υποψήφια βουλευτής Ν.Δ κα Μαρίνα Παυλίδου με τον Πρύτανη του Θρακιώτικου Πανεπιστημίου.

Η κα Παυλίδου τόνισε ότι δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να επιτραπεί η λειτουργία της νέας Νομικής Σχολής στην Πάτρα, γιατί αυτό θα σημάνει αμέσως την υποβάθμιση της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. και συγχρόνως την αποδυνάμωση του πανεπιστημίου μας.

Καθόσον και η ίδια νομικός και βαθιά γνώστρια του θέματος, η κα Παυλίδου δεσμεύθηκε απέναντι στον κο Πρύτανη ότι από την θέση της κοινοβουλευτικού θα αναλάβει πρωτοβουλίες με παρεμβάσεις στην κεντρική διοίκηση ώστε να ενδυναμωθεί περαιτέρω το Θρακιώτικο Πανεπιστήμιο με οκτώ (8) νέα τμήματα και επτά (7) Ινστιτούτα, με εξειδικευμένο προσωπικό και με νέες εγκαταστάσεις.

Σε ότι αφορά την Ξάνθη, η κα Παυλίδου τόνισε πως θα πρέπει να δοθεί έμφαση στην δημιουργία Τμήματος Τοπογραφίας στην Πολυτεχνική Σχολή μας.

Κοινή πεποίθηση των δύο συνομιλητών η αναγκαιότητα για την περαιτέρω αναβάθμιση του ακριτικού πανεπιστημίου μας κόντρα και απέναντι σε εκείνους που επιθυμούν και επιδιώκουν το αντίθετο, όπως ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ Α.Π.Ο.Ξ 

Τις εγκαταστάσεις του Α.Π.Ο.Ξ. επισκέφθηκε η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ κα Μαρίνα Παυλίδου όπου συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης, αλλά και με αθλητές.

Η ίδια ως μητέρα ενός μικρού παιδιού, δήλωσε πως τέτοιες προσπάθειες που γίνονται σε ακαδημίες ποδοσφαίρου όπως ο Α.Π.Ο.Ξ., πρέπει να στηρίζονται από την πολιτεία και συγχρόνως να δίνονται κίνητρα στα παιδιά μας ώστε να συμμετέχουν σε ένα τουλάχιστον μαζικό άθλημα.

Τέτοιοι «θώκοι» εκτός του αθλητικού πνεύματος και τις ευεργετικές επιπτώσεις στην σωματική διάπλαση των νέων ιδιαίτερα ανθρώπων, προστατεύουν συγχρόνως και από τις διάφορες κακοτοπιές, κάτι που η σημερινή σύγχρονη κοινωνία μας δυστυχώς δεν έχει την δυνατότητα να κάνει.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ 

Ένα θέμα που απασχολεί εδώ και πολύ καιρό τους τριτέκνους της χώρας και ιδιαίτερα του Ν. Ξάνθης, είναι η εξομοίωση σε ότι αφορά τα δικαιώματα με τους πολυτέκνους.

Η υποψήφια βουλευτής της Ν.Δ κα Μαρίνα Παυλίδου είχε την ευκαιρία να συζητήσει για το σημαντικό αυτό θέμα με μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Τριτέκνων Ξάνθης με τα οποία συναντήθηκε το πρωί, δεσμευόμενη απέναντί τους ότι θα προωθήσει το εν λόγω θέμα, το οποίο και θα συμπεριλάβει στις προτεραιότητές της αμέσως μετά την εκλογή της στο Κοινοβούλιο.

Είναι γνωστό άλλωστε, ότι ενώ η πολιτεία ενθάρρυνε αρχικά τα ζευγάρια να προχωρήσουν και στην γέννηση τρίτου παιδιού υποσχόμενη την σχετική στήριξη, ωστόσο στην διαδρομή τους εγκατέλειψε και σήμερα αυτοί οι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν στηρίγματα ακόμη και στις στοιχειώδεις ανάγκες που προκύπτουν από την πρόσθεση ενός μέλους σε μια οικογένεια.

Από την άλλη πλευρά όμως και οι πολύτεκνοι της Ξάνθη με τους οποίους επίσης συναντήθηκε η κα Παυλίδου, διευκρίνισαν ότι τα υποτιθέμενα προνόμια για τις οικογένειές τους έχουν σχεδόν καταργηθεί και πως ο «θησαυρός» που τους έταξε η απερχόμενη κυβέρνηση, αποδείχθηκε τελικά… «άνθρακες»!

Η κα Παυλίδου θεωρεί μέγιστη προτεραιότητα την στήριξη της Ελληνικής οικογένειας και ιδιαίτερα την στήριξη των συμπολιτών μας που συμβάλουν στην ύφεση ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, που είναι το δημογραφικό.

 

 

Σχετικά Άρθρα