Αθλητικά Κύριο Θέμα Τελευταία Νέα

Στον τελικό κηπέλου η SKODA ΞΑΝΘΗ!!! Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην πόλη (pics).

 skoda21 skoda3 skoda7

Μεγάλες στιγμές ζει η Ξάνθη! Η SKODA ΞΑΝΘΗ είναι στον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδος! Η ξανθιώτικη ομάδα μετά το 0-1 στο «Καυτανζόγλειο» και το χθεσινό επεισοδιακό 0-0 στα Πηγάδια με αντίπαλο τον Ηρακλή, πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. Αντίπαλος της SKODA ΞΑΝΘΗ θα είναι ο Ολυμπιακός τυπικά ως γηπεδούχος. Ενθουσιασμός στους φιλάθλους που αποθέωσαν την ξανθιώτικη ομάδα μετά τη λήξη του αγώνα!

Η αποστολή

Alexandre Silva Cleyton, Christian Obodo, Fernando Pereira Wallace, Lucero Adrián, Soltani Karim, Αναστασόπουλος Νίκος, Βασιλακάκης Θεόδωρος, Γούτας Δημήτρης, Καπετάνος Παντελής, Καρυπίδης Χρήστος, Κυριακίδης Δημήτρης, Μπαξεβανίδης Δήμος, Μπέρτος Μανώλης, Ορφανίδης Πέτρος, Παπάζογλου Αναστάσιος, Παπαστεριανός Μανώλης, Ράνος Αντώνιος, Τριάδης Παναγιώτης

Αρχική Ενδεκάδα

1. Κυριακίδης Δημήτρης

2. Μπέρτος Μανώλης

3. Fernando Pereira Wallace

4. Παπάζογλου Αναστάσιος

5. Γούτας Δημήτρης

6. Christian Obodo

7. Βασιλακάκης Θεόδωρος

8. Alexandre Silva Cleyton

9. Soltani Karim

10. Lucero Adrián

11. Καπετάνος Παντελής

Αναπληρωματικοί

Αναστασόπουλος Νίκος

Καρυπίδης Χρήστος

Μπαξεβανίδης Δήμος

Ορφανίδης Πέτρος

Παπαστεριανός Μανώλης

Ράνος Αντώνιος

Τριάδης Παναγιώτης

Περιγραφή αγώνα

20 μέρες μετά το πρώτο παιχνίδι στο «Καυτανζόγλειο» SKODA ΞΑΝΘΗ και Ηρακλής αναμετρήθηκαν στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου στο γήπεδο της ξανθιώτικης ομάδας. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου ήθελαν να «τσεκάρουν» το εισιτήριο της πρώτης παρουσίας τους στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης μετά το 0-1 της Θεσσαλονίκης από το γκολ του Κλέιτον στο 7ο λεπτό.
Η ομάδα του Ηρακλή έχοντας και δικούς της φιλάθλους στο γήπεδο και μετά την πρώτη νίκη στους αγώνες μπαράζ ανόδου επί της ΑΕΚ, ζητούσε τη νίκη – ανατροπή για να βρεθεί εκείνη στο κορυφαίο ραντεβού. Εκεί όπου ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό που μετά το 0-3 του πρώτου αγώνα επί του Απόλλωνα Σμύρνης, έφερε ισοπαλία με 1-1 το απόγευμα της ίδιας μέρας κι έγινε η πρώτη ομάδα – φιναλίστ.
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου που στην τελευταία προπόνηση είδε να τραυματίζεται ο Κώστας Φλίσκας, επέλεξε στην βασική του 11άδα τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια, τον Μπέρτο στο δεξί άκρο της άμυνας, τον Γουάλας στο αριστερό, τον Γούτα με τον Παπάζογλου κεντρικού αμυντικούς, τους Ομπόντο – Βασιλακάκη στον άξονα του κέντρου και στο πλάι τους Λουσέρο – Σολτάνι. Οργανωτικό ρόλο είχε ο Κλέιτον ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Παντελής Καπετάνος.
Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε τους Χουάντερσον, Μπουκουβάλα, Μπαρτολίνι, Καρασαλίδη, Βαλεριάνο, Ζιάμπαρη, Ρομάνο, Πορτουλίδη, Κυριακίδη, Περόνε και Πασά.
Ποδοσφαιρική η βραδιά στο «SKODA ΞΑΝΘΗ Arena» με τους φιλάθλους των δύο ομάδων να δημιουργούν μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Με διάθεση για τη διάκριση μπήκαν SKODA ΞΑΝΘΗ και Ηρακλής στον αγωνιστικό χώρο σε ένα παιχνίδι με αρκετή ένταση. Το πρώτο ημίχρονο είχε ρυθμό με τους αντιπάλους να έχουν τα δικά τους καλά διαστήματα. Μέσα σ’ αυτά δημιούργησαν κι ευκαιρίες με την ομάδα του Λουτσέσκου να απειλεί πρώτη με την κεφαλιά του Καπετάνου όμως οι παίκτες του Παπαδόπουλου με τον Πασά, τον Βαλεριάνο και κυρίως με τον Ρομάνο και τον Περόνε προσπάθησαν να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Κυριακίδης σε τρεις περιπτώσεις απέκρουσε ενώ η μία πέρασε άουτ, σε ένα πολύ ενδιαφέρον και νευρικό πρώτο ημίχρονο με πέντε κίτρινες κάρτες.
Με την ίδια ένταση αλλά σε πιο χαμηλό τέμπο ξεκίνησε η επανάληψη. Η πρώτη αλλαγή ήταν για την SKODA ΞΑΝΘΗ με τον Λουτσέσκου να ρίχνει στο παιχνίδι τον Ράνο στη θέση του Καπετάνου στο 53ο λεπτό. Στο 60ο λεπτό οι γηπεδούχοι έβγαιναν στην κόντρα επίθεση και στο σημείο αυτό είχαμε αλλαγή στις αριθμητικές ισορροπίες. Ο Ρομάνο ανέτρεψε τον Λουσέρο και αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα του Στυλιαρά με τον Ηρακλή να αγωνίζεται στη συνέχεια του αγώνα με 10 παίκτες.
Ακολούθησε 7λεπτη διακοπή στην αναμέτρηση που προκλήθηκε από τους φιλάθλους του Ηρακλή σε ένα πλάγιο άουτ που πήγε να εκτελέσει ο Μπέρτος. Οι οπαδοί των φιλοξενούμενων έσπασαν καρέκλες, τις πέταξαν προς τους φιλάθλους της ξανθιώτικης ομάδας με τον διαιτητή Στυλιαρά να καλεί τους βοηθούς του στο χώρο του κέντρου και να απειλεί με αποχώρηση χωρίς ωστόσο να το πράξει.
Στο 73’ ο Παπαστεριανός πήρε τη θέση του Βασιλακάκη στην δεύτερη αλλαγή της SKODA ΞΑΝΘΗ ενώ η πρώτη κίνηση του Παπαδόπουλου ήταν να περάσει τον Σιατραβάνη αντί του Καρασαλίδη στο 75’ και η δεύτερη στο 83’ τον Λουκίνα αντί του Πασά. Οι γηπεδούχοι στο β’ μέρος και με το αριθμητικό πλεονέκτημα ήλεγχαν τον ρυθμό του αγώνα και απείλησαν είτε από στημένες φάσεις, είτε με σουτ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Το 0-0 δεν άλλαξε με τον Κλέιτον να χάνει τρομερή ευκαιρία αλλά στο 94’ αλλά την ξανθιώτικη ομάδα να αποθεώνεται από τον κόσμο της για την μεγάλη και ιστορική πρόκριση στον τελικό!

Οι καλύτερες στιγμές

6’ Φάουλ του Κλέιτον κεφαλιά του Καπετάνου άουτ!
9’ Πάσα του Πορτουλίδη ο Πασάς πιεζόμενος δεν μπόρεσε να σουτάρει.
11’ Φάουλ του Κλέιτον, άστοχη η κεφαλιά του Γούτα.
27’ Σέντρα του Παπάζογλου, Γούτας και Καπετάνος δεν μπόρεσαν να μπουν στην πορεία της μπάλας και να την αλλάξουν.
34’ Σουτ του Πασά απέκρουσε ο Κυριακίδης στη δεξιά του γωνία.
36’ Σουτ του Βαλεριάνου στην εξωτερική πλευρά των δικτύων της SKODA ΞΑΝΘΗ.
43’ Διπλή ευκαιρία για τον Ηρακλή με το φάουλ του Ρομάνο να παίρνει τροχιά προς την εστία του Κυριακίδη για να αποκρούσει ο τερματοφύλακας και στη συνέχεια να μπλοκάρει την κεφαλιά του Περόνε.

71’ Μακρινό σουτ του Κλέιτον σε κόρνερ ο Χουάντερσον.
77’ Κλέιτον και Ράνος συνεργάστηκαν όμως ο τελευταίος έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία.
80’ Νέο σουτ του Μπέρτου με φάλτσο σε νέο κόρνερ ο Χουάντερσον.
82’ Σουτ του Ομπόντο άουτ.
92’ Μεγάλη ευκαιρία με τον Χουάντερσον να αποκρούει το σουτ του Κλέιτον!

Διαιτητές

Διαιτητής: Στυλιαράς Δημήτρης (ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας)
Α’ Βοηθός: Γκάγκας Δημήτρης (ΕΠΣ Λάρισας)
Β’ Βοηθός: Τάτσης Δημήτρης (ΕΠΣ Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Καραβασίλης Βασίλης (ΕΠΣ Καβάλας)
Α’ Επιπρόσθετος Βοηθός : Κύζας Γεώργιος (ΕΠΣ Δράμας)
Β’ Επιπρόσθετος Βοηθός: Μαντάκης Στέφανος (ΕΠΣ Ημαθίας)

Κίτρινες: 3’ Καπετάνος, 5’ Ρομάνο, 11’ Ζιάμπαρης, 20’ Περόνε, 41’ Σολτάνι, 53’ Πασάς, 56’ Ράνος, 96’ Κυριακίδης.
Κόκκινη: 60’ Ρομάνο

Συνθέσεις

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Παπάζογλου, Γούτας, Ομπόντο, Βασιλακάκης (73’ Παπαστεριανός), Σολτάνι, Λουσέρο (95’ Τριάδης), Κλέιτον, Καπετάνος (54’ Ράνος).
Ηρακλής: Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Καρασαλίδης (75’ Σιατραβάνης), Βαλεριάνος, Ζιάμπαρης Ρομάνο, Πορτουλίδης (88’ Κάσσος), Κυριακίδης, Περόνε, Πασάς (81’ Λουκίνας).

Οι δηλώσεις των προπονητών

Νίκος Παπαδόπουλος (Ηρακλής): «Για μας η μέρα είναι πολύ μεγάλη. Θεωρώ ότι ήμασταν πάρα πολύ καλοί στον αγωνιστικό χώρο μετά τα πρώτα λεπτά όπου δεχθήκαμε πίεση. Παλέψαμε τα δώσαμε όλα και είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθειά μας. Ήταν ένας θεσμός που από την αρχή δεν είχαμε για στόχο αλλά εδώ που φτάσαμε το θέλαμε. Συγχαρητήρια στην SKODA ΞΑΝΘΗ για την πρόκριση και για την είσοδο στον τελικό, εύχομαι ολόψυχα να το πάρει. Με τόση συσπείρωση ο Ηρακλής θα έχει καλύτερη συνέχεια.»

Ραζβάν Λουτσέσκου (SKODA ΞΑΝΘΗ): ««Τι μπορώ να πω! Είμαι περήφανος που είμαι μέλος της ομάδας. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι γιατί αυτό δεν είναι το τέλος της διοργάνωσης. Σήμερα ήταν ένα πιο από τα πιο δυνατά παιχνίδια που δώσαμε. Δύο ομάδες που ήταν επιθετικές κι έδωσαν περισσότερο από το 100% των δυνάμεών τους. Και γι’ αυτό το λόγο κάθε λάθος θα κόστιζε. Είμαι ικανοποιημένος γιατί σε διπλά παιχνίδια ήμασταν σοβαροί και διαχειριστήκαμε καλά τις δυνάμεις μας. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου γι’ αυτή την επιτυχία γιατί στο τέλος, είναι δική τους δουλειά. Σήμερα θα το χαρούμε. Ταυτόχρονα όμως θέλω να τους υπενθυμίσω ότι πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι.»

 

Ανακοίνωση της ΠΑΕ

Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ συγχαίρει τον ιδιοκτήτη, τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές του Ηρακλή για την αξιοπρόσεκτη παρουσία που είχε η ομάδα τους στα δύο μεταξύ μας παιχνίδια. Ευχόμαστε στον Hρακλή να επανέλθει στη Superleague γιατί είναι μία ομάδα ιστορική και η Superleague την χρειάζεται. Εάν είναι δυνατόν και πρωταθλητές. Θα είναι τιμή για όλη τη Β. Ελλάδα.

Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας και στον προπονητή μας για την παρουσία μας στον τελικό.

skoda19 skoda20 skoda18 skoda17 skoda16 skoda15 skoda14 skoda13 skoda12 skoda11 skoda10 skoda9 skoda8 skoda4 skoda3 skoda2 skoda1 skoda7

 

Σχετικά Άρθρα