Κοινωνία Τελευταία Νέα

Στον Καθεδρικό Ναό  Της Του Θεού Σοφίας έφτασε χθες το απόγευμα με πομπή η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Καλαμους!!! (Δείτε φωτογραφίες)

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Η περιφορά της εικόνας της Παναγίας της Καλαμούς έγινε χθες το απόγευμα Τετάρτη 24 Αυγούστου. Στις 6 η εικόνα ήταν στην Μονή Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας και έπειτα μεταφέρθηκε στον Καθεδρικό Ναό Της Του Θεού Σοφίας όπου έγινε παράκληση. Η εικόνα θα παραμείνει στον ναό μέχρι και την εορτή του πολιούχου της πόλης μας, Τιμίου Προδρόμου, την Δευτέρα 29 του μηνός.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας που βρέθηκε μέσα σε καλαμώνα στις όχθες του ποταμού Κόσυνθου φυλάσσεται στη μονή που βρίσκεται σε υψόμετρο 170 μέτρων.

Να σημειωθεί ότι η Μονή της Παναγίας Καλαμούς ανοικοδομήθηκε αρχικά κατά τη μεσοβυζαντινή περίοδο. Στη σημερινή της μορφή είναι νεότερο κτίσμα των αρχών του 20 ου αιώνα, ενώ το καθολικό της, που πανηγυρίζει την 23 η Αυγούστου, ανοικοδομήθηκε πρόσφατα.

Δείτε φωτογραφίες από την λιτανεία:

panagia kalamoy (32) panagia kalamoy panagia kalamoy (2) panagia kalamoy (3) panagia kalamoy (4) panagia kalamoy (8) panagia kalamoy (10) panagia kalamoy (11) panagia kalamoy (12) panagia kalamoy (13) panagia kalamoy (14) panagia kalamoy (15) panagia kalamoy (16) panagia kalamoy (17) panagia kalamoy (26) panagia kalamoy (27) panagia kalamoy (28)

 

Σχετικά Άρθρα