slider Ατζέντα Τελευταία Νέα

ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ 10.30 π.μ. ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στις 14 Δεκέμβρη δίνουμε τη δική μας απάντηση σε όλους όσους μας θέλουν γονατισμένους και στοιχισμένους πίσω από το άρμα της ανάπτυξης, των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και των πολυεθνικών. Οργανώνουμε χωρίς καμία καθυστέρηση την απεργία μας σε κάθε εργασιακό χώρο, σπάμε το φόβο, κάνουμε το βήμα. Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτηση που νιώθουμε, σε αγώνα για την υπεράσπιση των δικών μας δικαιωμάτων.

Διανύουμε μια περίοδο που  είναι καθαρό όσο ποτέ άλλοτε τι είναι “δίκαιη ανάπτυξη”,  “επιστροφή στην κανονικότητα” και άλλα βαρύγδουπα που ακούμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα κόμματα που υπηρετούν με συνέπεια το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα. Οι νεκροί και οι πληγέντες στη Δυτική Αττική, το ξεσπίτωμα των λαϊκών οικογενειών μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η φοροαφαίμαξη μας, οι διώξεις και συλλήψεις  εργαζομένων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και το δικαίωμα τους στη δουλειά, με πρόσφατο παράδειγμα των συναδέλφων μας στον Καρυπίδη που κατ’ εντολή της εργοδοσίας market in οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα είναι απόδειξη. Η κυβέρνηση με ΜΑΤ και καταστολή αντιμετωπίζει τους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες. Όλα κομμένα και ραμμένα για να υπηρετείται η κερδοφορία και η ανάπτυξη των επιχειρηματικών ομίλων και των πολυεθνικών.

Οι μέρες που έρχονται είναι φωτιά για τους εμποροϋπαλλήλους στα καταστήματα, στις εμπορικές αλυσίδες, στα εμπορικά κέντρα και στα εκπτωτικά χωριά, στα super market. Είναι καθημερινότητα η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, η οποία κορυφώνεται κατά την περίοδο των εορτών. Η εντατικοποίηση στον κλάδο του εμπορίου χτυπάει κόκκινο με καθημερινές παραβιάσεις του ωραρίου, με κομμένα ρεπό, με πλήρη εφαρμογή της ελαστικοποίησης, με απλήρωτη εργασία, με ασταμάτητη εργασία χωρίς αργίες και ξεκούραση.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Εμείς οι εργαζόμενοι με τα 10ωρα και 12ωρα δουλειάς, με το σμπαράλιασμα του 8ωρου και τα ωράρια λάστιχο, με την δουλειά τις Κυριακές, που εργαζόμαστε όπως και όσο θέλει η εργοδοσία έχουμε μόνο μια επιλογή. Να μπούμε στον αγώνα, να τον δυναμώσουμε, να παλέψουμε για τη ζωή που μας στερούν.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ  – ΜΠΟΡΟΥΜΕ να διεκδικήσουμε υπογραφή κλαδικών συμβάσεων εργασίας  με αυξήσεις στους μισθούς μας, σταθερή δουλειά για όλους, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα χωρίς διαχωρισμούς σε παλιούς και νέους εργαζόμενους, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, κατάργηση της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και βελτίωση των συνθηκών δουλειάς. Δεν συμβιβαζόμαστε  με την  πληθώρα των  διαφορετικών συμβάσεων, την εκ περιτροπής εργασία, τα voucher, τα δουλεμπορικά, την ενοικίαση εργαζομένων, με το  θρυμματισμό των εργατικών δικαιωμάτων μας, το τσάκισμα του συνδικαλιστικού κινήματος. Όλοι οι εργαζόμενοι ενιαία ενταγμένοι σε κλαδικές συμβάσεις.

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΖΩΗ

Να μην νομιμοποιήσουμε την αντεργατική λαίλαπα πιστεύοντας ότι θα εξασφαλίσουμε και θα κερδίσουμε κάτι και εμείς από αυτή την περιβόητη ανάπτυξη και τις επενδύσεις.  Τα δικά μας συμφέροντα δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών.

Οι  δικές μας ανάγκες σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλυφθούν  με τα “κοινωνικά μερίσματα”  και τις λοταρίες που μοιράζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να καμουφλάρει το νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης μπροστά  στην ψήφιση των προαπαιτούμενων για την 3η αξιολόγηση και του προϋπολογισμού του 2018. Νέα μέτρα που τσακίζουν και τα τελευταία προνοιακά επιδόματα, που μέσω του κρατικού προϋπολογισμού φοροληστεύουν  την εργατική τάξη, τσακίζουν τις παροχές σε Υγεία, Εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα μας στην απεργία, θέλει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους εργασιακούς χώρους, να μας στερήσει κάθε δικαίωμα συλλογικής δράσης και οργάνωσης αγώνων. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία! Ερχόμαστε σε επαφή με το κλαδικό μας σωματείο, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης. Περνάμε στην ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ.

Απέναντι σε νέες και παλιές αντεργατικές ανατροπές και τα κάλπικα αφηγήματα περί “δίκαιης ανάπτυξης “, απέναντι στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό που καλλιεργεί ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός η επιτυχία της απεργίας στις 14 Δεκέμβρη, είναι στα δικά μας χέρια είναι μια κρίσιμη αναμέτρηση. Σε αυτή την υπόθεση δεν περισσεύει κάνεις!

Διεκδικούμε:

► Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό.

► Επαναφορά των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων. Άμεση κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν τις ΣΣΕ. Καθολική ισχύ και υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ, χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.

► Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

► Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων.

► Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

► Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

Όλοι στην απεργία! Όλοι στον αγώνα! 10.30 π.μ. στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχετικά Άρθρα