slider Ροδόπη Τελευταία Νέα

Στην Πατριαρχική βιβλιοθήκη Κωνσταντινουπόλεως το βιβλίο του Ευριπίδη Στυλιανίδη

Θερμή επιστολή στον Επικ. Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, πρώην Υπουργό και τ. Βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη απέστειλε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος παρέλαβε το πρώτο ανάτυπο του νέου του βιβλίου του με τίτλο “Thrace: The Greek Model of an Open Democratic Society” των εκδόσεων Μίνωας.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, με τον οποίο ο Ευριπίδης Στυλιανίδης συνεργάστηκε με επιτυχία στο παρελθόν ως Υπουργός, εξάρει στην επιστολή του την πρωτοβουλία και τη σημασία της συγγραφής της συγκεκριμένης μελέτης για τη Θράκη στα αγγλικά και διαβεβαιώνει το συγγραφέα ότι, αφού και ο ίδιος τη μελέτησε, αποφάσισε να τη συμπεριλάβει στην Πατριαρχική Βιβλιοθήκη.

Συγκεκριμένα ο Οικουμενικός Πατριάρχης τόνισε «Ούτως εκτιμώντες την παρουσίαν και αξίαν του βιβλίου, ως πολύτιμον συνεισφοράν εις το οικουμενικόν πνευματικόν θησαυροφυλάκιον, συγχαίρομεν υμίν δια την συγγραφήν και έκδοσιν του υμετέρου πονήματος, υπό τον τίτλον “Thrace: The Greek Model of an Open Democratic Society” και ευχαριστούμεν θερμώς από του σεπτού κέντρου της Ορθοδοξίας δια την αποστολήν αυτού, όπερ διεξελθόντες, παρά τας πολυμερείς ημών ευθύνας και τα καθήκοντα, απεθησαυρίσαμεν εν τη ημετέρα Πατριαρχική Βιβλιοθήκη, εν τη βεβαιότητι ότι τούτο θέλει καταστή επωφελές τοις εντευξομένοις εις τας σελίδας αυτού».

Σχετικά Άρθρα