slider Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Στην Ξάνθη η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε.

Ο Δήμος Ξάνθης ήταν σήμερα ο επίσημος οικοδεσπότης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., καθώς στο Δημαρχείο της πόλης φιλοξενήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, με κεντρικό θέμα συζήτησης την «Αναδιοργάνωση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της χώρας μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού».

Τον λόγο αρχικά έλαβε ο Προέδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δήμο Ξάνθης για τη φιλοξενία. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ανοίγοντας την αυλαία των ομιλιών της συνεδρίασης, αφού καλωσόρισε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε., αναφέρθηκε στην προσπάθεια της πόλης της Ξάνθης, εν καιρώ οικονομικής κρίσης, να βρει τον αναπτυξιακό βηματισμό της, επισημαίνοντας ως σκοπέλους που πρέπει να υπερκεραστούν, την αποβιομηχάνιση, τη μείωση του όγκου του κατασκευαστικού κλάδου, τη δυσβάσταχτη φορολογία, την ανεργία και τη μετανάστευση. «Τα προβλήματα είναι πολλά, όμως συνεχίζουμε το σημαντικό έργο που επιτελούν οι Δήμοι όλα αυτά τα χρόνια για να στηρίξουν τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες. Εμείς, ως αυτοδιοικητικοί, οραματιζόμαστε τη δημιουργία σύγχρονων λειτουργικών, φιλικών, συμμετοχικών και ανθρώπινων πόλεων, οι οποίες θα λειτουργούν και θα πρωτοπορούν ως κέντρα ανάπτυξης και πολιτισμού. Έχουμε χρέος απέναντι στην κοινωνία, έχουμε χρέος απέναντι στα παιδιά και την ιστορία», είπε ο Δήμαρχος Ξάνθης.

Αναφερόμενος τέλος στον νόμο «Κλεισθένη», τόνισε ότι: «Η Αυτοδιοίκηση επιβάλλεται να κοιτάει μπροστά και να χαράσσει αυτόνομες πολιτικές δίνοντας τη μάχη για αυτές, για το καλό του τόπου μας και της κοινωνίας μας».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων επίκαιρα θέματα που καλούνται να διαχειριστούν οι Δήμοι. Επιπλέον, με εισήγηση του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γεώργιου Πατούλη αναπτύχθηκαν διεξοδικά ζητήματα, που αφορούν δύο εκδηλώσεις, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και σχετίζονται αφενός με την καινοτομία και τις έξυπνες πόλεις, και αφετέρου με το νέο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας και τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμαρχος Ξάνθης απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. και ένα ομοίωμα του εμβληματικού μνημείου του Ρολογιού της Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα