Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Στην Ξάνθη η εικόνα της μυροβλίτισσας Παναγίας Μαλεβής

Με την εικόνα της μυροβλίτισσας Παναγίας Μαλεβής από την ομώνυμη μονή της Πελοποννήσου να δεσπόζει στο κέντρο του ναού, τελέστηκε το πρωί στον ναό του αγίου Ελευθερίου στην Ξάνθη αρχιερατική θεία λειτουργία.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Μαλεβής βρίσκεται από χθες στην Ξάνθη, στον ναό του αγίου Ελευθερίου. Ο μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος μαζί με τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολής του αρχιμανδρίτη Θεόκλητο Ντούλια και την ηγουμένη της μονής Μαλεβής Παρθενία διένυσαν πάνω από χίλια χιλιόμετρα προκειμένου να μεταφέρουν την εικόνα της Παναγίας για λίγες μέρες στην Ξάνθη, στον ναό του αγίου Ελευθερίου, για να την προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία της οι κάτοικοι της Θράκης.

Οι πιστοί τόσο από την Ξάνθη όσο και από την ευρύτερη περιοχή κατέκλυσαν και χθες αλλά και σήμερα τον ναό του αγίου Ελευθερίου για να προσκυνήσουν την μυροβλίτισσα Παναγία.

Χθες το απόγευμα, παρά τη βροχή, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από τον ναό στο κέντρο της Ξάνθης όπου έγινε η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας. Στην υποδοχή αλλά και στον αρχιερατικό εσπερινό που ακολούθησε χοροστατούντος του μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλέξανδρου, συμμετείχαν οι μητροπολίτες Μαρωνείας κ. Παντελεήμων και ο επιχώριος μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων.

Σήμερα το πρωί, συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Μαντινείας και Ξάνθης, προεξάρχοντος του φιλοξενούμενου μητροπολίτη Μαντινείας.

Στον λόγο του, ο μητροπολίτης Μαντινείας κ. Αλέξανδρος τόνισε τη σημασία που έχει η επίσκεψη της Παναγίας στην πόλη της Ξάνθης, χαρακτηρίζοντάς την ως ιδιαίτερα χαρμόσυνο γεγονός.

Από την πλευρά του, ο οικείος μητροπολίτης κ. Παντελεήμων εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Θεό για την μεγάλη ευλογία της επίσκεψης της Παναγίας στην μητρόπολή του αλλά και προς τον ποιμενάρχη της Μαντινείας και τη συνοδεία του που έφερε από την Πελοπόννησο την εικόνα της Μαλεβής στη Θράκη.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Μαλεβής θα παραμείνει προς προακύνηση μέχρι αύριο το πρωί στον ναό του αγίου Ελευθερίου Ξάνθης. Το βράδυ θα τελεστεί αγρυπνία ενώ αύριο το πρωί, όρθρος, θεία λειτουργία και παράκληση ενώ μετά το τέλος των ακολουθιών αυτών, η εικόνα της Παναγίας θα αναχωρήσει για την μητρόπολη Μαρωνείας όπου θα μείνει για μία ημέρα στην Κομοτηνή.

Πηγή: orthodoxia

Σχετικά Άρθρα