Ατζέντα Τελευταία Νέα

Στην Μαύρη Πέτρα θα ανέβουν την Κυριακή οι ορειβάτες της Ξάνθης

καραολαν

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε άλλη μια απαιτητική διαδρομή από τον Ε.Ο.Σ. Ξάνθης, την Κυριακή 19/4 από το χωριό Κιμμέρια στην κορυφή Καραολάν (1100μ). Στην πορεία που διήρκεσε οκτώ ώρες και διανύθηκαν είκοσι χιλιόμετρα, συμμετείχαν εννιά ορειβάτες μέλη του Ε.Ο.Σ. Ξάνθης. Ο καιρός αν και συννεφιασμένος και κατά περιόδους βροχερός, δεν εμπόδισε την ομάδα να απολαύσει μια διαδρομή με έντονες εναλλαγές τοπίου, αρχικά βραχώδες διαβρωμένο έδαφος, στη συνέχεια το εγκαταλειμμένο χωριό Πόρτα και το τελικό τμήμα της διαδρομής σε δασικό μονοπάτι, με οξιές και φουντουκιές.

Την επόμενη Κυριακή 26/04, ο Ε.Ο.Σ. Ξάνθης σας καλεί να συμμετέχετε σε μια πανέμορφη ορειβατική διαδρομή στα βουνά της Ροδόπης, που θα περιλαμβάνει την Μαύρη Πέτρα (1588μ.), το Μεγάλο Λιβάδι, τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα (πυραμίδα 81), από τη γέφυρα του Λεωνίδα.

Διάρκεια 9 ώρες. Μήκος διαδρομής 25 χλμ. Υψομετρική διαφορά 600μ. Βαθμός δυσκολίας 3. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον υπεύθυνο Παναγιώτη Ντούμα, στο τηλ. 6977199811.

Καλή ανάβαση !!

Σχετικά Άρθρα