Κοινωνία Τελευταία Νέα

Στην Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά παρέδωσε το ΥΜΑΘ ο Φίλιππος Τσαλίδης

ymath (5) ymath ymath (1) ymath (2) ymath (3) ymath (4)

Χθες, Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης- παραλαβής, από τον υπηρεσιακό Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Φίλιππο Τσαλίδη, προς τη νέα Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, η οποία επέστρεψε στο Διοικητήριο μετά από 30 ημέρες.

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος, ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο Γενικός Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη κ. Aleksey Popov, ο Γενικός Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κ. Αντώνιος Μανδρίτης, η Γενική Πρόξενος της Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη κα Pavlina Ylli, ο πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Γιώργος Λαζαρίδης, ο πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε. κ. Γιάννης Παντής, Ανώτατοι Αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη των διοικητικών συμβουλίων των εποπτευόμενων φορέων του ΥΜΑΘ, κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καθώς και πλήθος κόσμου.

Ο απερχόμενος Υφυπουργός, κ. Φ. Τσαλίδης, υποστήριξε ότι πρωταρχικός στόχος της υπηρεσιακής Κυβέρνησης ήταν η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και φυσικά η αντιμετώπιση της αυξημένης εισροής προσφύγων, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί του κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας του, και κυρίως τους Δημάρχους, όσον αφορά τη δημιουργία του κέντρου καταυλισμού προσφύγων.

Από την πλευρά της, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, αφού πρωτίστως ευχαρίστησε τον κ. Φ. Τσαλίδη για το έργο του, χαρίζοντάς του μια μικρή προτομή του βασιλιά της Μακεδονίας Φιλίππου, τόνισε:

Φίλες και φίλοι, αλλιώς τα είχαμε προγραμματίσει. Είχαμε προετοιμάσει να παρουσιάσουμε στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Τσίπρα και στην Κυβέρνηση, ένα διαφορετικό μοντέλο λειτουργίας για το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Ένα μοντέλο, που ενώ θα ενίσχυε τον ισχυρό πολιτικό και ιστορικό του συμβολισμό, παράλληλα θα ήταν σε θέση να μετεξελιχθεί σε ένα ισχυρό επιτελικό φορέα εξουσίας, υπεύθυνο τόσο για τον συντονισμό όλων των υπουργείων που εμπλέκονται στην επίλυση των θεμάτων για τη Μακεδονία και τη Θράκης, αλλά κυρίως και για την χάραξη πολιτικής και καθορισμού στρατηγικών στόχων για όλη τη Βόρειο Ελλάδα. Από την Φλώρινα και την Καστοριά, έως τον Έβρο και τη Σαμοθράκη.

Αυτό θα ήθελα να διαβεβαιώσω, πρώτα από όλα τους εργαζόμενους του Μακεδονίας και Θράκης, ότι αποτελεί την προτεραιότητά μου. Ξεκαθαρίζω εκ των προτέρων, ότι κατά την προσωπική μου εκτίμηση, η Μακεδονία και η Θράκη δεν έχουν ανάγκη ένα Υπουργείο Διαμαρτυριών και Παρελάσεων, όπως είχε μετεξελιχθεί στο παρελθόν. Σύντομα θα έχω τη δυνατότητα να συναντήσω τον νέο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αγαπητό φίλο Παναγιώτη Κουρουμπλή, και να συζητήσουμε πάνω σε αυτά που έγκαιρα είχαμε καταθέσει στο γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα.

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), υπογράμμισε:

Σας διαβεβαιώνω ότι θα δώσουμε και την ψυχή μας για να οικοδομήσουμε ένα καθεστώς ισονομίας, διαφάνειας, φορολογικής δικαιοσύνης, απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας, ανάταξης της οικονομίας και της ίδιας της Δημοκρατίας. Κάναμε λάθη, μας πλήγωσαν οι παραλείψεις μας, οι αδυναμίες, αλλά και η ανικανότητα ορισμένων που επέδειξαν στην άσκηση των καθηκόντων τους. Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε αυτές οι πρακτικές και οι συμπεριφορές να αποδιοργανώσουν εκ νέου την Κυβέρνηση. Ή θα προχωρήσουμε μεταρρυθμιστικά ή θα μπούμε σε διαδικασία φθοράς. Οι πολίτες μας έδωσαν μια δεύτερη ευκαιρία. Είναι στο χέρι μας να μην αποδειχθεί ότι ήταν η τελευταία για την Ελλάδα της Ευρώπης.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα και τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Καμμένο για την εμπιστοσύνη τους, την οικογένεια μου πάνω από όλα για την υπομονή τους, τους συνεργάτες μου για την αγάπη τους και την αφοσίωσή τους στο πρόσωπο μου και σε αυτό που πιστέψαμε, και τους καινούργιους φίλους που αποκτήσαμε σε αυτή τη μικρή διαδρομή.

Η Υφυπουργός, κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, τίμησε και την αρχαιολόγο, επικεφαλής των ανασκαφών στον λόφο Καστά, κα Αικατερίνη Περιστέρη, η οποία παραβρέθηκε στο Διοικητήριο:

Με μια καθαρά συμβολική κίνηση με πολλαπλούς αποδέκτες εντός και εκτός χώρας, θα μου επιτρέψετε να τιμήσω σε αυτή την σημερινή τελετή παραλαβής παράδοσης του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, έναν άνθρωπο που κόντρα σε όλους για δεκαετίες έδινε τη δική της μάχη για όλα όσα πίστευε και ονειρευόταν. Έδινε τη μάχη της με τους συνεργάτες της σκάβοντας πέτρες και χαλάσματα. Ο αγώνας της για όσους είχαν την χαρά να την γνωρίσουν πριν την πρόσφατη δημοσιότητα, ήταν αγώνας ζωής.

Κα Περιστέρη, σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όσα κάνατε για τη Μακεδονία, σε μια δύσκολη περίοδο συμβάλλατε τα μέγιστα στην ανάταση ολόκληρου του Ελληνισμού.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η κα Κατερίνα Περιστέρη που είναι πάνω από όλα φίλη μου, μοιράστηκε μαζί μου αγωνίες για χρόνια και την ευχαριστώ για όλα όσα έκανε και είμαι βέβαιη ότι θα πράξει και στο μέλλον.

Με τη βοήθεια του Θεού και μέσα από την σκληρή δουλειά θα προχωρήσουμε. Θα ματώσουμε αλλά στο τέλος θα κερδίσουμε τόσο την εκτίμηση αλλά και των σεβασμό των φίλων.

Σχετικά Άρθρα