Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Στην Ειδομένη βρέθηκε ομάδα της Λαϊκής Αντίστασης Ξάνθης για να μοιράσει είδη πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες

Ειδομένη-6 Ειδομένη-1 Ειδομένη-2 Ειδομένη-3

Το Σάββατο 31 Οκτώβρη η Λαϊκή Αντίσταση Ξάνθης βρέθηκε κοντά στους πρόσφυγες της Ειδομένης, μεταφέροντας τα είδη που συγκέντρωσε τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Πάνω από 100 κούτες με ρουχισμό, τρόφιμα και φάρμακα, που απλόχερα έδωσαν οι συμπολίτες μας, παραδόθηκαν στις ομάδες εθελοντών της Ειδομένης και του Ευρωπού ή μοιράστηκαν απευθείας στους πρόσφυγες.

Εκεί, στον μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης, ξετυλίχθηκε μπροστά μας ένα μέρος του δράματος των προσφύγων -γιατί το πιο φρικώδες εξελίσσεται στα κύματα του Αιγαίου και στις παραλίες των νησιών μας. Χιλιάδες κόσμος, κυρίως νέοι, αλλά και γονείς με μικρά παιδιά, μάνες με βρέφη, περίμεναν να πάρουν μερικά εφόδια για να συνεχίσουν το μακρύ ταξίδι τους, αναζητώντας μια ζωή χωρίς τις καταστροφές, τον πόλεμο και τον θάνατο, που σπέρνουν στις πατρίδες τους οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Αναδείχθηκε παράλληλα η παντελής έλλειψη της κρατικής και ευρωπαϊκής μέριμνας και η αδυναμία ακόμα και των μεγάλων ΜΚΟ, της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανώσεων να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να καλύψουν στοιχειωδώς τα κενά.

Η λαϊκή ανεξάρτητη δράση αλληλεγγύης, όπως αυτή εκδηλώνεται από τους κατοίκους της περιοχής της Ειδομένης αλλά και μια σειρά άλλων πόλεων και χωριών της χώρας, είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες των προσφύγων. Μπορεί όμως, όταν δένεται με την κατεύθυνση του αντί-ιμπεριαλιστικού, αντιπολεμικού μετώπου πάλης, να αποτελέσει ένα απαραίτητο στοιχείο για να ανοιχτεί ένας άλλος δρόμος, μαχητικής διεκδίκησης και αγώνα. Η Λαϊκή Αντίσταση-ΑΑΣ, όντας πεπεισμένη ότι αυτός ο δρόμος μπορεί και πρέπει να χαραχθεί, θα συνεχίσει να αναλαμβάνει αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Σχετικά Άρθρα