Μαυρομιχάλη 6Τελευταία Νέα

Στην Βάρνα της Βουλγαρίας βρέθηκε αντιπροσωπεία από τον Δήμο Ξάνθης

Dhmarxeio xanthis xanthinews

Στις 25 και 26 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε στην Βάρνα της Βουλγαρίας η 3 η συνάντηση των εταίρων του διακρατικού έργου “Quality Certification System in Agrotourism”/ CerTour (Σύστημα Πιστοποίησης Ποιότητας στον Αγροτουρισμό), του οποίου επικεφαλής είναι ο Δήμος Ξάνθης.

Κυρίαρχος στόχος του έργου, το οποίο έχει ένα ιδιαίτερο θεματικό αντικείμενο, είναι η βελτίωση του τουριστικού προϊόντος στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας μέσω της ανάπτυξης ενός διακρατικού συστήματος ποιότητας το οποίο στη συνέχεια θα προσαρμοστεί στις τοπικές ανάγκες κάθε περιοχής. Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει η χώρα, η ανάδειξη και υποστήριξη του τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών του, αποτελεί βασική προτεραιότητα και προσβλέπει στην προσέλκυση περισσότερων τουριστών και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Στη συνάντηση, όπως ήταν προγραμματισμένο, συζητήθηκαν διοικητικά και οικονομικά θέματα ενώ παρουσιάστηκε αναλυτικά η πρόοδος του έργου για το διάστημα υλοποίησής του. Επιπλέον, προγραμματίστηκαν και οριστικοποιήθηκαν οι δράσεις που θα υλοποιηθούν την προσεχή περίοδο και αναθεωρήθηκε το αρχικό χρονοδιάγραμμα μετά από αμοιβαία συνεννόηση και σύμφωνα με τις ανάγκες των εταίρων. Τέλος, οι εταίροι ξεκίνησαν τις πρώτες συζητήσεις σχετικά με την νέα προγραμματική περίοδο του προγράμματος «Μαύρη Θάλασσα 2014-2020» και τις πιθανότητες συνεργασίας σε επόμενες προσκλήσεις.

Ο Δήμος Ξάνθης εκπροσωπήθηκε από τα στελέχη του Δήμου που συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση του έργου.

Σχετικά Άρθρα