slider Ατζέντα Τελευταία Νέα

Στην αυλή με τα χαμάμ και τον Αύγουστο

Κάτι Παίζει και τις Πέμπτες στο Μουσείο: ΤΙΣ ΠΕΜΠΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017 [21.00] ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

Η κινηματογραφική Λέσχη της ΕΛΜΕ Ξάνθης & της ΦΕΞ οργανώνουν ένα κύκλο ταινιών και συζητήσεων με θέματα που αφορούν τους εφήβους & όχι μόνο. Με την υποστήριξη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Β΄θμιας Εκπαίδευσης. Είσοδος ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ 25410 25421- 6932451755.

Κλασικό βρετανικό μαύρο χιούμορ στην προβολή της Πέμπτης 3/8 με την ταινία «Keeping mum» (2007) του Niall Johnson (παίχθηκε στην Ελλάδα με τον ανεξήγητο τίτλο «Μην το πεις ούτε του παπά»). Στην προβληματική οικογένεια ενός παπά (Rowan Atkinson χωρίς ούτε μια γκριμάτσα) φτάνει η καινούργια οικονόμος (Maggie Smith σε «κόντρα» ρόλο) και όλα τα προβλήματα στο δρόμο της οικογένειας εξαφανίζονται δια μαγείας, από τους ενοχλητικούς γείτονες έως τον επικίνδυνο και ανάξιο εραστή της παπαδιάς. Ποιο σκοτεινό μυστικό όμως κρύβει η συμπαθητική ηλικιωμένη οικονόμος στο μπαούλο της;

Κοφτερή, μαύρη κωμωδία, πιστή στη Βρετανική παράδοση, πατάει γερά από την πρώτη στιγμή και με συνεχείς ανατροπές απογειώνεται. Οι ηθοποιοί αποδίδουν με τον καλύτερο τρόπο τους καλογραμμένους χαρακτήρες: τους Rowan Atkinson, σε πολύ καλή στιγμή, μακριά από τον τηλεοπτικό Mr Been, και την πάντα υπέροχη Maggie Smith συμπληρώνουν η εκφραστική Kristin Scott Thomas και ο Patric Swayze.

Κήπος Λαογραφικού Μουσείου, στις 9μμ.

Είσοδος ελεύθερη

Σχετικά Άρθρα