Κοινωνία Τελευταία Νέα

Στην απεργία της 11 ης Ιουνίου και οι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι της Ξάνθης

somateio idiotikon ypallhlon

Τώρα που οι μάσκες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έπεσαν είναι αντιληπτό περισσότερο από ποτέ, ότι δεν υπάρχει κανένας «σωτήρας» που θα δώσει λύση στα καθημερινά μας προβλήματα και θα αντιμετωπίσει την ενιαία επίθεση που δεχόμαστε από τους μεγαλοεργοδότες. Όλες οι «κόκκινες γραμμές» και των προηγούμενων και της παρούσας κυβέρνησης πάνε περίπατο μπροστά στην ανταγωνιστικότητα. Είτε με την ΤΡΟΪΚΑ είτε με τους Θεσμούς νομοθέτησαν και θα νομοθετήσουν με ένα και μοναδικό κριτήριο τη διασφάλιση και την αύξηση των κερδών των μεγάλων μονοπωλίων.

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των βιομηχάνων ο Αλ. Τσίπρας, διαβεβαίωσε για την «απόλυτη αφοσίωση» της συγκυβέρνησης στην προσπάθεια για επίτευξη συμφωνίας στα αντιλαϊκά παζάρια με τους δανειστές.

Παράλληλα η ατζέντα της διαπραγμάτευσης με το ΔΝΤ, την ΕΕ, περιλαμβάνει αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, τα Εργασιακά με παραπέρα χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων, το Συνταξιοδοτικό με αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τα «κόκκινα» δάνεια, το δημοσιονομικό κενό, κ.α.

Εμείς οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να οργανώσουνε, να απαντήσουμε στην ενιαία επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας, της ΕΕ,  με πλαίσιο δράσης που στην προμετωπίδα του θα έχει τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο και τις υπηρεσίες:

Στη Γενική Συνέλευση του σωματείου το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 20:30 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.

Να συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στις 11 Ιουνίου 7.30 μμ στην πλατεία Ελευθερίας δίνοντας μαζική, ισχυρή απάντηση στη νέα σφαγή των δικαιωμάτων μας που αυτή τη φορά έρχεται με την υπογραφή νέου μνημονίου τις συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ)  και να παλέψουμε για:

► Νομοθετική κατοχύρωση της  Κυριακής αργίας.

► Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.

► Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο .

► Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο. ΟΧΙ στο άθλιο καθεστώς των ελαστικών εργασιακών σχέσεων

► Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.

► Κάλυψη όλων των απωλειών.

► Άμεσα μέτρα ανακούφισης των ανέργων και προστασία των εργαζόμενων γυναικών που είναι μητέρες.

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Σχετικά Άρθρα