Παραπολιτικά Τελευταία Νέα

Στην αγκαλιά ομογενών από την πρώην Σοβιετική Ένωση ο Αλέκος Κοντός

kontos palinostoyntes

Το βράδυ τις Τρίτης ο υποψήφιος Βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας κ. Αλέκος Κοντός είχε την ευκαιρία να κάνει μία πολύ καλή συζήτηση με φίλους ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

«Η συζήτηση με τους ανθρώπους αυτούς μου προκαλεί πάντα συγκίνηση, γιατί μου θυμίζει τις προσφυγικές καταβολές της οικογένειάς μου. Θυμάμαι σα να ήταν χθες τον παππού μου να μου περιγράφει τα προβλήματα που η οικογένεια συνάντησε εγκαταλείποντας εκδιωκόμενη τη Μικρά Ασία για να εγκατασταθούν στην Ελλάδα» μας είπε ο κ. Κοντός και συνέχισε.

«Ίσως για αυτό και από την αρχή της πολιτικής μου διαδρομής αγωνιζόμουν με όποιο τρόπο μπορούσα για την υπεράσπιση των συμφερόντων των συμπατριωτών μας αυτών, οι οποίοι βέβαια πλέον όχι μόνο είναι αναπόσπαστο μέρος της τοπικής κοινωνίας, αλλά πολλοί διαπρέπουν στον τομέα της δραστηριότητάς τους, ως επαγγελματίες, ως επιστήμονες κλπ. Μάλιστα, τα παιδιά των οικογενειών αυτών στις περισσότερες περιπτώσεις φοιτούν στα ελληνικά πανεπιστήμια και πραγματικά προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στον Τόπο.

Χθες το βράδυ, λοιπόν, άκουσα τους φίλους αυτούς να μιλούν για τα θέματα που τους απασχολούν, για τα οποία βέβαια έχω καταθέσει πολλές σχετικές κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και έχω διεκδικήσει με σθένος την υποστήριξη που δικαιούνται από την ελληνική Πολιτεία, για θέματα όπως για παράδειγμα η παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ηλικιωμένους και απόρους ομογενείς. Τους ενημέρωσα δε ότι ο Πρωθυπουργός με διαβεβαίωσε προσωπικά και για το ότι θα χορηγηθεί ξανά η σύνταξη στους άπορους πόντιους ηλικιωμένους ομογενείς, εξέλιξη η οποία πραγματικά θα ανακουφίσει τους ανθρώπους αυτούς στους οποίους πραγματικά θεωρώ ότι η Πολιτεία οφείλει να είναι δίπλα.

Σχετικά Άρθρα