Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Στεφάνι για τους Κύπριους αγωνιστές κατέθεσε ο Π. Σγουρίδης στο Αυξέντιο

Ayxent

O Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης, παρεβρέθη την Κυριακή 1-3-2015, στον οικισμό Αυξέντιο, για την εκδήλωση -τίμηση των δύο ηρώων που θυσιάστηκαν για την λευτεριά του τόπου μας όπου μετά την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, χωροστατούντος του εκπροσώπου του Μητροπολίτη μας, Αρχιμανδρίτη Αντωνίου και του πατέρα Βισσαρίωνα, κατέθεσε στο ηρώο ,στεφάνι στην μνήμη τους.

Στο αίτημα της πρόεδρου του Συλλόγου Ελλήνων της Κύπρου, Κας Ελένης Χατζηγεωργίου η οποία ζήτησε , πιο ζωντανή παρουσία της Ελλάδας στην προστασία της Κύπρου, και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «τα Ελληνικά φτερά ν απλώσουν την προστασία τους πάνω από το νησί μας». Ο Υφυπουργός, ο οποίος πάντα στήριζε και στηρίζει τον δίκαιο αγώνα της Κύπρου μας, δεσμεύτηκε να μεταφέρει στον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, το αίτημά της και χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής: «Η άποψη η δική μου, είναι ότι η λύση του κυπριακού προβλήματος, είναι στη βάση της πλειοψηφίας και όχι στην δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία. Η λύση του κυπριακού πρέπει να είναι λύση όπως σε όλες τις παγκόσμιες δημοκρατίες, όπου εκεί, δεν χωράει τίποτα άλλο, δεν χωράει ρατσισμός, δεν χωράει εθνικισμός, μόνο η δημοκρατία μπορεί να δώσει λύση, όχι οι ξένες δυνάμεις, όχι στην ξένη εισβολή και κατοχή».

Στην συνέχεια μίλησε για την προσωπική του εμπειρία και αντίληψη για το έμψυχο υλικό που διαθέτει η Κύπρος, για τη γνωριμία του στη Σχολή πυροβολικού με δύο αμούστακα παιδιά της Κύπρου για τον Σοφοκλή Χαμπή που είναι αγνοούμενος και το Πανάγο Αλέξανδρο και έκλεισε την ομιλία του με την διαβεβαίωση ότι τα ελληνικά φτερά πάντα θα υπάρχουν πάνω από την Κύπρο. Στην εκδήλωση, παρεβρέθησαν και κατέθεσαν στεφάνια επίσης, όλες οι επίσημες αρχές του τόπου μας ,πολιτικές και στρατιωτικές, πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων, ομάδα Κυπρίων φοιτητών από Ξάνθη και Κομοτηνή και πλήθος κατοίκων και φίλων του Αυξεντίου.

Ακολούθησε δεξίωση, στην αίθουσα των εκδηλώσεων της εκκλησίας, με ομιλίες Κυπρίων φοιτητών, για τον Γρηγόρη Αυξεντίου ,απαγγελίες ποιημάτων , καθώς και ποίημα με το οποίο η μάνα του Γρηγόρη Αυξεντίου, αποχαιρέτησε τον μεγάλο ήρωα στα σαράντα του.

Σχετικά Άρθρα