Δράμα Τελευταία Νέα

Στα χέρια της αστυνομίας ολόκληρο κύκλωμα που διακινούσε χασίς στην Δράμα

narkotika drama

Συνελήφθησαν στις 27-4-2015 σε αγροτική περιοχή, σε χωριό και την πόλη της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 20, 36 και 50 ετών και ένας 55χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πώλησης, αγοράς, αποθήκευσης και κατοχής ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες σχετικά με πώληση ναρκωτικών, πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια αυτής συνέλαβαν αρχικά, προχθές το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή της Δράμας, τους δύο ημεδαπούς, ηλικίας 20 και 36 ετών, διότι ο 20χρονος προμήθευσε τον 36χρονο με μια συσκευασία, που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 5,7 γραμμαρίων, η οποία βρέθηκε και κατασχέθηκε.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν επίσης, λίγες ώρες αργότερα, οι άλλοι δύο δράστες, καθόσον, όπως προέκυψε, ο 55χρονος προμήθευσε τον 50χρονο με δύο συσκευασίες, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 122,6 γραμμαρίων, ενώ αυτός με τη σειρά του τις διέθεσε στον 20χρονο, προκειμένου να προβεί στην πώλησή τους.

Κατασχέθηκε επίσης η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, η οποία βρέθηκε στην κατοχή του 20χρονου και σε σημείο αγροτικής περιοχής, ανάμεσα σε θάμνους, το οποίο χρησιμοποιούσε ο δράστης ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 55χρονου, καθώς και την κατοχή του βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 20 κενές νάιλον συσκευασίες και ένα κινητό τηλέφωνο.

Κατά τη διάρκεια της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο 55χρονος, τουλάχιστον το τελευταίο 4μηνο, προμήθευε τον 50χρονο με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες στη συνέχεια διέθετε, έναντι χρηματικού ποσού, στον 20χρονο, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους. Με αυτόν τον τρόπο ο 20χρονος αποκόμιζε χρηματικά ποσά, τα οποία απέδιδε, μέσω του 50χρονου, στον 55χρονο.

Σημειώνεται ότι ο 20χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας,  ενώ την προανάκριση ενήργησε η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.

Σχετικά Άρθρα