Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Στέλιος Αρσενίου: «Ξάνθη το έχεις»

Παρακολουθόντας τηλεοπτικές μεταδόσεις αγώνων στίβου, ακούμε ενίοτε τους σχολιαστές να λένε για τους άλτες του άλματος εις ύψος ή επι κοντώ ΄΄ τόχει το ύψος ΄΄. Αυτό σημαίνει πως παρά κάποιες αποτυχημένες προσπάθειες των αθλητών -τριών, είναι μέσα στις δυνατότητές τους να περάσουν πάνω από τον πήχη, συνεχίζοντας την προσπάθεια για ακόμα μεγαλύτερα ύψη.

Τις τελευταίες ημέρες, καθώς πλησιάζουμε τις ημερομηνίες αφής και μετά μια βδομάδα παράδοσης της φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων του Ριο στους Βραζιλιάνους η Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα έδωσε στα ΜΜΕ να προβάλλουν τηλεοπτικά ενα σύνθημα.

ΕΛΛΑΔΑ  ΜΠΟΡΕΙΣ.

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στο χώρο του μουσείου δαδών κλήθηκαν δημοσιογράφοι να παραστούν στην παρουσίαση της στήριξης των αγώνων σε συνδιασμό με την τιτάνια προσπάθεια του λαού της πατρίδας μας με προμετωπίδα την προαναφερθείσα έκφραση.

Προΐσταται του εγχειρήματος ο Σάκης Ρουβάς, με συμπαρουσιαστές τους:

Σπύρο Γιαννιώτη Ολυμπιονίκη του υγρού στίβου, Βούλα Κοζομπόλη Ολυμπιονίκη στο πόλο γυναικών – Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Πύρρο Δήμα Ολυμπιονίκη τεσσάρων στη σειρά Ολυμπιάδων.

Την 27η Απριλίου, στο Καλλιμάρμαρο, κατά την τελετή παράδοσης της ιερής φλόγας στους διοργανωτές, οι προαναφερθέντες θα μας δείξουν αρκετές παραμέτρους.

Πάμε τώρα στην αρχή πάλι. Στην τοποθέτηση του πήχη πολύ ψηλά όσον αφορά την προσπάθεια της ΞΑΝΘΗΣ να συνδέσει την ΚΑΡΙΟΚΑ  ΞΑΝΘΗΣ με τους ΚΑΡΙΟΚΑΣ διοργανωτές.

ΞΑΝΘΗ  ΤΟ  ΕΧΕΙΣ. Ακούγονται ρυθμικά οι φωνές των φιλάθλων την στιγμή που η επίδοση αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

ΞΑΝΘΗ  ΤΟ  ΕΧΕΙΣ. Φωνάζω κι εγω μέσα απο τις αράδες του κειμένου.

Το φώναζα για πέντε ολόκληρες ώρες στο ΄΄ Φίλιππος Αμοιρίδης ΄΄ στις 30 του Μάρτη στην επική προσπάθεια των συναδέλφων μου και των ανθρώπων του Επιμελητηρίου για την κατασκευή της ΚΑΡΙΟΚΑΣ  ΞΑΝΘΗΣ που χαρακτηρίστηκε παγκόσμιο ρεκόρ.

ΞΑΝΘΗ  ΤΟ  ΕΧΕΙΣ.

Διαθέτεις το καλύτερο έμψυχο υλικό όλων των εποχών. Ανθρώπους καταξιωμένους παγκοσμίως, ικανούς να σε προβάλλουν εκεί που σου πρέπει. Να γίνεις παγκόσμια συνείδηση.

Κάποια ονόματα ενδεικτικά όπως μου έρχονται στο νου, πέρα απο όσους έσπευσαν να θέσουν εαυτούς εθελοντές.

ΝΑΤΑΣΣΑ  ΤΣΙΧΛΑ . Η Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2010 στα γήπεδα της Νοτιοαφρικανικής Ένωσης.

Εκ Σταυρουπόλεως η κυρία, με αντικείμενο τη συμμετοχή της με εισηγήσεις σε παγκόσμιες ποδοσφαιρικές ενώσεις, συνέδρια, διοργανώσεις.

ΑΓΓΕΛΟΣ  ΠΑΥΛΑΚΑΚΗΣ. Ο κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στα 100 μέτρα είκοσι χρόνια τώρα. Προπονητής στα κλιμάκια των σπρίντερς της Εθνικής Ομάδας στίβου.

ΒΑΣΙΛΗΣ  ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ. Ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου, με αδιάλειπτη παρουσία δίπλα σε ευαγή ιδρύματα του τόπου μας και όχι μόνο.

ΣΑΒΒΑΣ  ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ. Ο συγχωριανός, ή, απο το ίδιο Δημοτικό Διαμέρισμα με τον Βασίλη, το καύχημα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στους υπολογιστές.

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ, ο άνθρωπος που εκτόξευσε σε προβολή, υποδομές, πολλά άλλα την πόλη, με διασυνδέσεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ  ΤΗΣ  ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ. ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ  ΤΗΣ  ΦΥΣΙΚΗΣ.

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ  ΤΩΝ  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ.

Καταξιωμένοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιτηδευματίες ενταύθα, απανταχού της Μητροπολιτικής Ελλάδας και ευρύτερα. Σύλλογοι ικανοί για πράγματα απίθανα.

Και βάλε…και βάλε…και βάλε…και συνέχιζε…

Ευκαιρία για το Δήμο να γίνει κάποτε η χαρτογράφηση των Ξανθιωτών της διασποράς.

ΞΑΝΘΗ  ΤΟ  ΕΧΕΙΣ. Το δικό μας σύνθημα, παράλληλα με εκείνο της Ολυμπιακής Ομάδας.

Εμείς έχουμε και το συγκριτικό πλεονέκτημα. Αυτό του αιφνιδιασμού.

Κανένας δεν περίμενε να πάρει τις διαστάσεις που πήρε η ΚΑΡΙΟΚΑ  ΞΑΝΘΗΣ.

Κανένας δεν περιμένει να γίνει η ΚΑΡΙΟΚΑ  ΞΑΝΘΗΣ πολιορκητικός κριός για το παγκόσμιο στερέωμα, μέσα απο τη φιλοσοφία, την κουλτούρα, την ιδιοσυγκρασία των ΚΑΡΙΟΚΑΣ

Καλή επιτυχία.

Σχετικά Άρθρα