slider Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας απο τον διδασκαλικό σύλλογο Ξάνθης ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Κατατέθηκε στη Βουλή για ψήφιση την προσεχή Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2017 το πολυνομοσχέδιο, που περιλαμβάνει τα 70 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, όπου ανάμεσα σε άλλα:

περιορίζεται δραστικά το δικαίωμα στην απεργία με την εισαγωγή του 50% +1

θεσμοθετούνται πλειστηριασμοί για χρέη στο δημόσιο από 500 ευρώ και πάνω

επανεξετάζονται τα ανθυγιεινά επαγγέλματα στο Δημόσιο με στόχο τον περιορισμό των δικαιούχων κατά 70.000

αύξηση της φορολογίας, μέσω της κατάργησης του 1,5% έκπτωσης φόρου, καθώς και αυξήσεις στις εισφορές για τον ΕΟΠΥΥ

μείωση των συντάξεων έως και 40% για νέους και παλιούς ασφαλισμένους με το νόμο Κατρούγκαλου

μείωση του αφορολόγητου από τα 9.600 ευρώ στα 5.681 ευρώ, που συνεπάγεται 700 ευρώ λιγότερα το χρόνο στις αποδοχές των εργαζομένων και συνταξιούχων.

καθιερώνεται το υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση και δρομολογείται σειρά συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων

αποχαρακτηρίζεται η ώρα σίτισης ως διδακτικής ώρας

Στον πολύπαθο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης η ψήφιση των μέτρων αποτελεί το πρώτο βήμα για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, τη διαμόρφωση ενός αυταρχικού εργασιακού περιβάλλοντος για την προώθηση της αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης, τη διοικητική και οικονομική αυτονομία των σχολικών μονάδων που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε. εκτιμώντας την ανάγκη της ευρείας και δυναμικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις κινητοποιήσεις που έχει αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ (στάση εργασίας σε όλο το Δημόσιο από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου) αποφάσισε την κήρυξη 4ωρης διευκολυντικής στάσης εργασίας επιπλέον της στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ και τη μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Καλούμε όλους/ες τους/τις  συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Συλλόγου μας, τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2017 στις 12:30, στην Κεντρική Πλατείας Ξάνθης αγωνιζόμενοι να μην ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης.

Σχετικά Άρθρα