Τελευταία Νέα Τεχνολογία

Σημαντική βελτίωση στο ασύρματο δίκτυο του Δήμου Ξάνθης… Συνδέσου δωρεάν…

Σήμα καμπάνα φέρνει τις τελευταίες μέρες το ασύρματο δίκτυο του Δήμου Ξάνθης το οποίο εξυπηρετεί, μέσω 13 Ασυρμάτων Σημείων Πρόσβασης τους δημότες. Φαίνεται ότι έχουν γίνει αρκετές βελτιώσεις και έτσι όλοι όσοι δεν έχουν «δεδομένα» μπορούν να συνδεθούν στο wifi του δήμου και να έχουν internet τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στην παλιά Ξάνθη. Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες και δοκιμάστε το….

Οδηγίες σύνδεσης στο Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο (WiFi) Δήμου Ξάνθης

Βήμα 1ο – Εύρεση Ασυρμάτου Δικτύου: Εφόσον βρισκόμαστε εντός περιοχής κάλυψης του Ασυρμάτου Μητροπολιτικού Δικτύου του Δήμου Ξάνθης, πραγματοποιούμε από την φορητή συσκευή μας, αναζήτηση των διαθέσιμων ασυρμάτων δικτύων. Tο δίκτυο εμφανίζεται στις φορητές συσκευές ως «CityOfXanthiWiFi» και καλύπτει πιλοτικά τις περιοχές που φαίνονται στον παρακάτω χάρτη:

wifi dhmos asyrmato diktio3

Βήμα 2ο – Σύνδεση στο ασύρματο δίκτυο:  Από την λίστα με τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα συνδεόμαστε στο δίκτυο«CityOfXanthiWifi» και περιμένουμε μέχρις ότου συνδεθούμε και λάβουμε την επιβεβαίωση ότι έγινε επιτυχής σύνδεση.

Βήμα 3ο – Άνοιγμα Web Browser: Ανοίγουμε τον φυλλομετρητή (browser) της επιλογής μας και δοκιμάζουμε να επισκεφτούμε μια οποιαδήποτε ιστοσελίδα του Διαδικτύου (π.χ. www.google.gr). Στον browser μας θα εμφανιστεί πρώτα η παρακάτω ιστοσελίδα που μας καλωσορίζει στο ασύρματο δίκτυο του Δήμου Ξάνθης.

Εφόσον υπάρχει αποδοχή των όρων χρήσης του ασυρμάτου δικτύου (οι οποίοι είναι διαθέσιμοι για ανάγνωση), μπορείτε να προχωρήσετε στη διαδικασία σύνδεσης. Πατήστε το μπλε κουμπί «Πατήστε Εδώ!» για να αποδεχτείτε τους όρους χρήσης και να συνεχίσετε.

wifi dhmos asyrmato diktio2

Βήμα 4ο – Περιήγηση στο διαδίκτυο: Άμεσα θα μεταφερθείτε στη σελίδα που δοκιμάσατε να περιηγηθείτε και θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο με στατιστικά χρήσης (εάν ο περιηγητής σας έχει απενεργοποιημένα τα αναδυόμενα παράθυρα (popups) δοκιμάστε να τα ενεργοποιήσετε για να ενημερωθείτε για τα στατιστικά χρήσης. Εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδαhttp://hotspot.cityofxanthi.gr/status για να δείτε αναλυτικά τα στατιστικά χρήσης της σύνδεσή σας). Από το σημείο αυτό και μετά έχετε τη δυνατότητα να περιηγηθείτε ελεύθερα για 1 ώρα ανά ημέρα, με περιορισμένη ταχύτητα πρόσβασης (2Mbit download / 256kbit upload) και να χρησιμοποιήσετε όλες τις διαθέσιμες υπηρεσίες αρκεί να μην παραβιάζετε τους όρους χρήσης που αποδεχθήκατε κατά την είσοδό σας. Η παραπάνω πολιτική περιορισμένης ταχύτητας πρόσβασης εφαρμόζεται προς αποτροπή μονίμως συνδεδεμένων χρηστών και επιβάρυνσης των υπολοίπων.

Βήμα 5ο – Αποσύνδεση: Εάν τελειώσατε την περιήγηση πατήστε το κουμπί αποσύνδεση από την σελίδα στατιστικών (http://hotspot.cityofxanthi.gr/status) για να αποσυνδεθείτε. Ένα νέο παράθυρο θα σας ειδοποιήσει ότι αποσυνδεθήκατε, και θα σας ενημερώσει για τα στατιστικά χρήσης της σύνδεσής σας. Η σύνδεση του χρήστη διακόπτεται αυτόματα, όταν παρέλθει ο χρόνος 1 ώρας.

Σημ. Σε επόμενη φάση και ανάλογα με την χρήση του ασυρμάτου δικτύου θα δοθεί δυνατότητα εγγραφής του χρήστη μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, ώστε να έχει δικαίωμα πρόσβασης στο διαδίκτυο χωρίς περιορισμούς.

Σημαντικές παρατηρήσεις:

  • Πολύ σημαντική παράμετρος για την επιτυχή σύνδεσή σας στο ασύρματο δίκτυο είναι η απόσταση και η ύπαρξη οπτικής επαφής ανάμεσα στην ασύρματη συσκευή σας και το πλησιέστερο σε εσάς Σημείο Πρόσβασης (Access Point). Σε περίπτωση που, είτε δεν υπάρχει οπτική επαφή, είτε βρίσκεστε πολύ μακριά από την περιοχή κάλυψης του ασύρματου δικτύου, η σύνδεσή σας με το δίκτυο “CityOfXanthiWiFi” δεν θα είναι δυνατή, ακόμα κι αν η ένδειξη του σήματος που λαμβάνει η φορητή σας συσκευή είναι υψηλή. Σε κάθε περίπτωση όταν δεν υπάρχει καθαρή οπτική επαφή με την πλησιέστερη σε εσάς συσκευή πρόσβασης (Access Point) του ασύρματου δικτύου, η ποιότητα της σύνδεσής σας στο ασύρματο δίκτυο δεν είναι εγγυημένη και εξαρτάται:
    • από την απόσταση μεταξύ της ασύρματης συσκευής πρόσβασης (Access Point) και της τερματικής συσκευής σας (υπολογιστή, Smartphone, Tablet) (μέγιστη απόσταση για Smartphone 50 μέτρα και Laptop 70 μέτρα),
    • από την ύπαρξη άλλων ασυρμάτων δικτύων στην περιοχή (παρεμβολές λόγω εκπομπής στην ίδια συχνότητα),
    • από την ισχύ εκπομπής της συσκευής σας και την ευαισθησία λήψης της,
    • από τον αριθμό τον συσκευών που εξυπηρετεί την δεδομένη στιγμή η ασύρματη συσκευή πρόσβασης (Access Point)
    • και τέλος, από τα εμπόδια που υφίστανται μεταξύ της ασύρματης συσκευής πρόσβασης (Access Point) και της τερματικής συσκευής σας.
  • Στο παρόν δημόσιο ασύρματο δίκτυο, δεν κρυπτογραφούνται τα δεδομένα σας κατά τη μετάδοσή τους. Η ασφάλεια του συστήματος και των προσωπικών σας δεδομένων είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη. Σας συνιστούμε την χρήση πρωτοκόλλων ασφαλούς μετάδοσης όπως SMTPs, POPs, IMAPs, SSH, HTTPS, κ.τ.λ. για την μεταφορά ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων σας.
  • Το ασύρματο internet που διατίθεται δεν υποβάλλεται σε φιλτράρισμα ή έλεγχο του διακινούμενου περιεχόμενου. Ο μοναδικός έλεγχος που πραγματοποιείται είναι για τον αποκλεισμό σελίδων με ακατάλληλο περιεχόμενο, τυχερών παιχνιδιών, και γενικότερα περιεχομένου που έχει χαρακτηριστεί ως επιβλαβές με την ευρεία έννοια. Σε κάθε περίπτωση, συνίσταται η χρήση antivirus, firewall και η συχνή ενημέρωση ασφαλείας του συστήματός σας.
  • Τεχνική υποστήριξη ΔΕΝ παρέχεται από το Δήμο, πέραν των οδηγιών του παρόντος οδηγού. Παρακαλούμε να απευθύνεστε στο Δήμο μόνο εάν το πρόβλημα οφείλεται σε κόμβο του δικτύου μας. Ώρες επικοινωνίας: 10.00-12.00 κατά τις εργάσιμες μέρες (τηλ. 2541350820)

wifi dhmoy xanthis wifi dhmoy xanthis (1) wifi dhmoy xanthis (2) wifi dhmoy xanthis (3)

Σχετικά Άρθρα